Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Τα ραντεβού της τρόικας με Χατζηδάκη και Στουρνάρα

Συνεχίζονται και αύριο οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικας

troika-mitsotakisA

 

«Ανοικτά» παραμένουν μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας και τα τέσσερα ζητήματα (πλειστηριασμοί, ΕΑΣ, ΦΠΑ στην εστίαση και φόρος ακινήτων) στα οποία μπορεί να υπάρξει συμφωνία έως το τέλος του έτους και, για τον συγκεκριμένο λόγο, θα συνεχιστούν και αύριο οι διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των δανειστών.

«Η κουβέντα συνεχίζεται και για τα τέσσερα ζητήματα» δήλωσε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, μετά τη συνάντηση με την τρόικα, αποφεύγοντας να δηλώσει βεβαιότητα για μια συμφωνία.

Με βάση τον προγραμματισμό, στην κυβέρνηση απομένουν δύο μόλις ημέρες για συμφωνία στα προαναφερθέντα θέματα. Καθώς, την ερχόμενη Τρίτη, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, και οι επικεφαλής της τρόικας, θα αναχωρήσουν για τη συνεδρίαση του Eurogroup. Και ενώ ο κ. Στουρνάρας θα επιστρέψει στην Αθήνα την Πέμπτη, οι εκπρόσωποι των δανειστών θα επανέλθουν τον Ιανουάριο, οπότε και θα «ανοίξουν» τα «καυτά» ζητήματα του δημοσιονομικού κενού για το 2014, του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου 2014- 2017, κ.ά., προκειμένου να αρχίσει να δρομολογείται και η δόση των 4,9 δισ. ευρώ, η οποία κανονικά έπρεπε να εκταμιευθεί τον Δεκέμβριο εφέτος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By