Κυριακή, 9 Μαΐου, 2021

Την απόσυρση των διατάξεων για το «πόθεν έσχες» ζητούν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

«Ζητούν να προηγηθεί διεξοδική διακομματική συζήτηση»

vouli-dispistia

Δεν έχουν τέλος οι αντιδράσεις κυβερνητικών βουλευτών για επιμέρους ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου. Μετά τις ισχυρές ενστάσεις γαλάζιων βουλευτών επί του άρθρου για τον περιφερειακό Τύπο, σειρά έχουν οι διατάξεις για τις αλλαγές στο «πόθεν έσχες» που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι ζητούν την απόσυρση τους και τη μεταφορά της σχετικής συζήτησης τον ερχόμενο Οκτώβριο στην ολομέλεια της βουλής.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας, κάλεσε εκ νέου την κυβέρνηση να κάνει σαφές αν οι συγκεκριμένες διατάξεις αποτελούν προαπαιτούμενο για την δόση του 1,2 δισ. ευρώ και αν όχι ρώτησε γιατί μπήκαν στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Παράλληλα, νωρίτερα  ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης εξέφρασε την αντίρρησή του για το γεγονός ότι ένα κρίσιμο θέμα όπως αυτό, που σχετίζεται με το πολιτικό χρήμα και τη διαφάνεια στον πολιτικό βίο, έρχεται να ψηφιστεί σε θερινό τμήμα. Ο κ. Σκανδαλίδης υπογράμμισε ότι για το θέμα αυτό δεν έχει προηγηθεί διαβούλευση και πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρξει διακομματική διεξοδική συζήτηση, διακομματική απόφαση για το ζήτημα του πολιτικού χρήματος και να γίνει απολογισμός για τον τρόπο που λειτούργησε έως σήμερα ο έλεγχος.

Για το ζήτημα των προωθούμενων διατάξεων ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης προέβη πριν από λίγες ημέρες σε δήλωση-καταγγελία, σύμφωνα με την οποία με τις διατάξεις για το «πόθεν έσχες» που έχουν περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο, παραμερίζεται η Αρχή κατά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Ο κ. Κακλαμάνης είχε μάλιστα δηλώσει ότι οι βουλευτές του Β΄Θερινού Τμήματος δεν θα δεχθούν συγκάλυψη όσων έβαλαν το χέρι στο μέλι, αναφερόμενος στον αναδρομικό έλεγχο όσων διαχειρίστηκαν εξουσία από το 1974 και μετά.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By