Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Την Τρίτη η απολογία των 8 για την υπόθεση Καρέλι

Τη Δευτέρα η απολογία των υπαλλήλων επτά σωφρονιστικών υπαλλήλων

fylakes

Την πόρτα της Ανακρίτριας Σερρών Γεωργία Τουτουντζή, πέρασαν σήμερα ο πρώτοι οχτώ, από τους 15 σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλάκων Νιγρίτας, μετά τη χθεσινή κλήτευση που τους επιδόθηκε, προκειμένου να απολογηθούν για την κατηγορία που τους βαραίνει, της διακεκριμένης περίπτωσης βασανιστηρίων κατά συναυτουργία τα οποία επέφεραν τον θάνατο ατόμου.

Και οι οχτώ σωφρονιστικοί υπάλληλοι, συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους υπεράσπισης και συγγενείς τους, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν για την ερχόμενη Τρίτη. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, οι υπόλοιποι επτά σωφρονιστικοί υπάλληλοι πρόκειται να κλητευθούν την ερχόμενη Δευτέρα για να απολογηθούν την Τετάρτη. Και τους δεκαπέντε σωφρονιστικούς υπαλλήλους, φέρεται ότι βαραίνει η ίδια κατηγορία.

dikaiosyni

Σύμφωνα με τον έναν εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, Κωνσταντίνο Παρήγορη, «οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι έχουν πλήρη συναίσθηση και συνείδηση του κατηγορητηρίου που τους απευθύνθηκε και θα έρθουν να απολογηθούν έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στην ανακρίτρια και τον εισαγγελέα Σερρών».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα πάντα με τον κ. Παρηγόρη, οι εν λόγω σωφρονιστικοί υπάλληλοι «δεν έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα», «δεν φρουρείται κανείς», ενώ όπως υποστήριξε «δεν ζήτησε κανείς τους αστυνομική προστασία».

By