Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Γιούλια Τιμοσένκο: Η Ρωσία κήρυξε πόλεμο και σε ΗΠΑ – Βρετανία

«Η Μόσχα αποφάσισε να κυριεύσει με ένοπλη επέμβαση την Ουκρανία» ανέφερε η φιλοδυτική πολιτικός

Ukraine

Η Ρωσία κήρυξε τον πόλεμο όχι μόνο στην Ουκρανία, αλλά στις ΗΠΑ και τη Βρετανία, τις χώρες που εγγυώνται την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, δήλωσε τη Δευτέρα σε μήνυμά της η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο.

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν γνωρίζει καλά ότι κηρύσσοντας πόλεμο εναντίον μας, κήρυξε επίσης τον πόλεμο στους εγγυητές της ασφάλειάς μας, δηλαδή στις ΗΠΑ και τη Βρετανία» είπε, σε βίντεο που ανέβηκε στην ιστοσελίδα της.

Η Τιμοσένκο αναφερόταν στη συμφωνία για την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, που υπεγράφη το 1994, μεταξύ Ρωσίας, ΗΠΑ και Βρετανίας, όταν η πρώην σοβιετική δημοκρατία αποκήρυξε τα πυρηνικά όπλα.

«Δεν πιστεύω ότι η Ρωσία θα περάσει αυτή την κόκκινη γραμμή. Αν το κάνει, θα χάσει» πρόσθεσε η Τιμοσένκο, η οποία αποφυλακίστηκε έπειτα από τρία χρόνια κράτησης στις 22 Φεβρουαρίου, μετά την αποπομπή του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, αντίπαλό της στις προεδρικές εκλογές του 2010.

Η ίδια εκτίμησε ότι η «ρωσική επιθετικότητα» δεν θα ήταν δυνατή αν η Ουκρανία είχε ήδη ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Είπε, επίσης, ότι η «ρωσική επιθετικότητα» είναι αποτέλεσμα της νέας ουκρανικής επανάστασης, που έριξε το καθεστώς Γιανουκόβιτς, το οποίο η Τιμοσένκο χαρακτήρισε «υποταγμένο στη Ρωσία».

«Η Ρωσία δεν θέλησε να το δεχθεί. Τώρα αποφάσισε να κυριεύσει την Ουκρανία με μια ένοπλη επέμβαση» κατήγγειλε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By