Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

Τι συζήτησαν Αβραμόπουλος – Ερντογάν

Η συνάντηση έγινε μετά από πρόσκληση του Τούρκου προέδρου

avramopoulos (6)

Στο περιθώριο της επίσκεψης του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος πραγματοποίηση ανεπίσημη συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο νέος Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.μετέβη στην Κωνσταντινούπολη για να επισκεφθεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο καθ’ οδόν προς την ανάληψη των νέων καθηκόντων του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες.

avramopoulos (5)

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευχήθηκε στον κ. Αβραμόπουλο κάθε επιτυχία στη νέα αποστολή του και σημείωσε το ενδιαφέρον με το οποίο ο «Έλληνας πολιτικός αντιμετωπίζει ανέκαθεν τα ζητήματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου».

Μετά το γεύμα που παρέθεσε ο Πατριάρχης στο Φανάρι, ο Έλληνας Επίτροπος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Τούρκο Πρόεδρο, με τον οποίο συνδέεται από παλιά φιλία από την εποχή που και οι δύο ήταν δήμαρχοι στην Αθήνα και στην Κωνσταντινούπολη, αντίστοιχα.

avramopoulos (3)

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Αβραμόπουλος δέχθηκε πρόσκληση του κ. Ερντογάν να συναντηθούν ιδιωτικά και άτυπα στην προεδρική κατοικία στην Κωνσταντινούπολη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανασκόπηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος όπως οι εξελίξεις στην περιοχή, ζητήματα ασφάλειας και οικονομικής συνεργασίας.

avramopoulos (2)

(Visited 1 times, 1 visits today)
By