Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

Τον αδελφό του «δίνει» ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ

Ο 19χρονος βομβιστής της Βοστώνης, που αντιμετωπίζει ακόμα και τη θανατική ποινή, επιρρίπτει τις ευθύνες για τις επιθέσεις στο μεγαλύτερο αδερφό του.

boston-marathon-bombing-suspect-2Ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ, σε βάρος του οποίου απαγγέλθηκε χθες κατηγορία για συμμετοχή στη διπλή επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστώνης, δήλωσε στους ερευνητές ότι ο αδελφός του κατηύθυνε τις φονικές επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας και πως καμιά διεθνής τρομοκρατική οργάνωση δεν πήρε μέρος σ” αυτές, μετέδωσε το CNN.

Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, μια ανώνυμη κυβερνητική πηγή υποστήριξε πως «οι προκαταρκτικές ανακρίσεις με τον Τσερνάεφ έδειξαν πως οι δύο αδελφοί μπορούν να θεωρηθούν τζιχαντιστές που ριζοσπαστικοποιήθηκαν μόνοι τους» έξω από οποιαδήποτε οργάνωση.

«Ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ, τραυματισμένος και κρατούμενος σε ένα νοσοκομείο της Βοστώνης, υποστήριξε πως ο αδελφός του, Ταμερλάν, ο οποίος σκοτώθηκε την περασμένη Παρασκευή, ήθελε να σταματήσει τις επιθέσεις που δέχεται το ισλάμ», σύμφωνα με την πηγή αυτή την οποία επικαλείται το CNN.

Ο επιζήσας ύποπτος δήλωσε πάνως πως κανένα μέλος διεθνών τρομοκρατικών οργανώσεων δεν συμμετείχε στις ενέργειες των δύο αδελφών.

Σύμφωνα με τους «New York Times», ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ παραδέχθηκε στους ανακριτές πως συμμετείχε στην τοποθέτηση των βομβών. Οι πληροφορίες αυτές δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητη πυηγή.

Ο Τζοχάρ Τσερνάεφ απειλείται πλέον με την ποινή του θανάτου αφού χθες, ενώ βρισκόταν στο κρεβάτι του νοσοκομείου, απαγγέλθηκαν σε βάρος του κατηγορίες για την επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστώνης που στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό περισσοτέρων των 200.

By