Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

Τον απελαύνουν λόγω… πάχους

Επειδή ζυγίζει 130 κιλά!

mid section view of a man sitting on a bench in a parkΑντιμέτωπος με απέλαση από τη Νέα Ζηλανδία επειδή είναι υπέρβαρος βρίσκεται ένας Νοτιοαφρικανός. Οι αρχές διεμήνυσαν στον Albert Buitenhuis, που μετακόμισε στην πόλη Christchurch πριν από έξι χρόνια μαζί με τη σύζυγό του, πως απαγορεύεται πλέον να ζει στη χώρα γιατί δεν έχει «αποδεκτό επίπεδο υγείας».

Τώρα κινδυνεύει με απέλαση από τη χώρα παρότι έχει χάσει 30 κιλά από το 2007 οπότε και μετακόμισε στη Νέα Ζηλανδία και πλέον ζυγίζει 130 κιλά.

Μέχρι τώρα η ετήσια ανανέωση της άδειας παραμονής γινόταν «με ελάχιστα προβλήματα» αναφέρει η γυναίκα του και προσθέτει πως «ποτέ δεν ανέφεραν το βάρος του Άλμπερτ ή την υγεία του και ήταν πολύ βαρύτερος τότε».

Τον περασμένο Μάιο όμως το ζευγάρι ενημερώθηκε ότι οι βίζες τους απορρίφθηκαν εξαιτίας του βάρους του κ. Buitenhuis, ο οποίος εργάζεται ως σεφ.

Μάλιστα επισκέφθηκαν τον υπουργό Μετανάστευσης της χώρας και του παρουσίασαν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αλλά και την απώλεια βάρους του Άλμπερτ.

Εκπρόσωπος του υπουργείου ανέφερε ότι η βίζα απορρίφθηκε λόγω του βάρους και τόνισε ότι «είναι σημαντικό όλοι οι μετανάστες στη Νέα Ζηλανδία να έχουν ένα αποδεκτό επίπεδο υγείας ώστε να ελαχιστοποιούνται οι δαπάνες και οι απαιτήσεις τους από τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας της χώρας».

Η Νέα Ζηλανδία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας στον αναπτυγμένο κόσμο με τους υπέρβαρους να αγγίζουν σχεδόν το 30% του πληθυσμού.

Πληροφορίες από BBC

(Visited 1 times, 1 visits today)
By