Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η δήλωση Βορίδη

Σφοδρή αντίδραση από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ

boridisΤα μαχαίρια μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ βγήκαν για τα καλά… Αφορμή ήταν η δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Μάκη Βορίδη, ότι για την καταστροφή του τόπου ευθύνονται οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «Η κρίση στην Ελλάδα έχει συγκεκριμένο όνομα και επώνυμο. Για την καταστροφή του τόπου ευθύνονται οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου, σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή».

 

Η αντίδραση της Φ. Γεννηματά

Σφοδρή ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ. Ειδκότερα, η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας και μέχρι πρότινος εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννήματα, απάντησε τονίζοντας ότι «όσοι προσπαθούν να ρίξουν αποκλειστικά στο ΠΑΣΟΚ τις ευθύνες για την κρίση, ούτε το κόμμα τους υπηρετούν, ούτε την κυβέρνηση, ούτε την αλήθεια». Η ίδια συνέχισε λέγοντας ότι «Το 1981 ο Ανδρέας Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ άλλαξαν την Ελλάδα. Ο Ανδρέας Παπανδρέου κατέστρεψε την Ελλάδα του διχασμού, του αποκλεισμού, των ανισοτήτων, των αδικιών, των πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων.

Βρισκόμαστε εδώ, για να θυμίζουμε στον κ. Βορίδη, μα και στον κάθε κ. Βορίδη, ότι το ΠΑΣΟΚ ακόμη και τώρα που είναι λαβωμένο, εγγυάται τη δημοκρατική πορεία του τόπου. Ο κ. Βορίδης και όλοι όσοι προσπαθούν να ρίξουν αποκλειστικά στο ΠΑΣΟΚ τις ευθύνες για την κρίση, ούτε το κόμμα τους υπηρετούν, ούτε την κυβέρνηση, ούτε την αλήθεια»

 

Η απάντηση του Δ. Καρύδη στο facebook

Με εξίσου σκληρό τρόπο αντέδρασε ο γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Δημήτρης Καρύδης με δήλωσή του στο Facebook, η οποία αναμεταδόθηκε και από τον επίσημο λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«O Βορίδης μιλώντας στο Συνέδριο της ΝΔ έδωσε εξετάσεις υβρίζοντας τον Ανδρέα Παπανδρέου. Συμπεριφέρθηκε ως γνήσιος νοσταλγός του χουντικού παρελθόντος του για να καλύψει το φτύσιμο από τον Σαμαρά. Όσο οι Βορίδηδες βρίζουν τον Ανδρέα, τόσο στη ψυχή του κόσμου ισχυροποιείται η μνήμη και η μεγάλη προσφορά του ηγέτη της Δημοκρατικής Παράταξης στη χώρα και το λαό μας» έγραψε ο κ. Καρύδης.

 

Μ. Καρχιμάκης: «Όταν μιλάτε για τον Ανδρέα Παπανδρέου να είστε πολύ προσεκτικοί»

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης, γραμματέας του ΠΑΣΟΚ επί προεδρίας Γιώργου Παπανδρέου, απάντησε με την εξής δήλωση: «Κύριε Μάκη Βορίδη, ο ελληνικός λαός, γνωρίζει ποιοι του έδωσαν αξιοπρέπεια, υπόσταση και ζωή άλλα και ποιοι τον διαπόμπευσαν. Η δημοκρατική παράταξη και ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι διαχρονικά για πολλές δεκαετίες χαραγμένοι και ταυτισμένοι στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, με την προσφορά την αξιοπρέπεια και την δημοκρατία.

Η δεξιά που υπηρετήσατε εσείς σε όλες της τις εκφράσεις είναι η παράταξη των εκβιασμών της διαίρεσης της υπονόμευσης, της υπηρέτησης των φαύλων της αδιαφάνειας, της κοινωνικής υπονόμευσης και της κατάρρευσης. Όταν μιλάτε για τον Ανδρέα Παπανδρέου, να είστε πολύ προσεκτικοί. Οι ασέβειες και οι απρέπειες, ήταν διαχρονικά ίδιον της δεξιάς παράταξης που εξέθρεψε, κοτζαμάνηδες, και υπονομευτές της δημοκρατίας, και της πολιτικής και της κοινωνικής».

 

Γ. Παναγιωτακόπουλος: Ο Βορίδης να ασχοληθεί με την παράταξη του

Σφοδρή ήταν η αντίδραση του Γ. Παναγιωτακόπουλου σχετικά με τη δήλωση του Βορίδη για τον Ανδρέα Παπανδρέου.

«Θα συνιστούσαμε στον κ. Βορίδη να αφήσει τον Ανδρέα Παπανδρέου και να ασχοληθεί με τα πολιτικά κατορθώματα της παράταξής του», τόνισε μεταξύ άλλων.

Ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας που πρόσφατα ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ότι «το δυστύχημα είναι πως με πολιτικούς αυτών των αντιλήψεων η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ συγκυβερνά την χώρα».

 

Π. Κουκουλόπουλος: Ξέρουν καλά τον αντίπαλό τους

«Χουντοδεξιοί τότε, νεοφιλελεύθεροι τώρα. Ξέρουν καλά τον αντίπαλο τους: το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα. Το κακό γι’ αυτούς είναι ότι το ξέρουμε και εμείς». Με τον τρόπο αυτό σχολίασε ο Πάρις Κουκουλόπουλος, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, τα όσα είπε ο Μάκης Βορίδης για τον Ανδρέα Παπανδρέου.

 

Αιχμές και από τον Κ. Σκανδαλίδη

«Η Δημοκρατία είναι πράγματι μεγαλόψυχο πολίτευμα. Επιτρέπει σε έναν Βορίδη που την πολέμησε λυσσαλέα, να κατακρίνει τον Ηγέτη που την εγκατέστησε στην χώρα»

 

Το σχόλιο του Παπαδημούλη στο Twitter

Τη διαμάχη που ξέσπασε με αφορμή τη δήλωση του Μάκη Βορίδη, σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, μέσω Twitter: «ΠΑΣΟΚ: Τους ενοχλούν οι επιθέσεις των χουντοδεξιών κατά του Αν. Παπανδρέου. Αλλά δεν έχουν καμμιά δυσκολία να συγκυβερνούν με ακροδεξιούς….»

 

Ο Γραμματέας της Νεολαίας του Παπαδόπουλου…

Μπορεί η δήλωση του Μάκη Βοριδη να αιφνιδίασε κορυφαία στελέχη αμφότερων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, κάποιοι παλιοί της Ιπποκράτους ωστόσο αναμόχλευσαν μνήμες τονίζοντας ότι δεν περίμεναν κάτι διαφορετικό από το Γραμματέα της Νεολαίας του Παπαδόπουλου…

(Visited 1 times, 1 visits today)
By