Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου, 2020

Τουρκία: Συνομιλίες για την κατασκευή τρίτου πυρηνικού σταθμού παραγωγής ενέργειας

Οι συνομιλίες θα συνεχισθούν για έξι μήνες

pirinika

Αποκλειστικές προκαταρκτικές συνομιλίες με την εταιρεία Westinghouse Electric Company, η οποία έχει την έδρα της στις ΗΠΑ και αποτελεί τμήμα του ιαπωνικού ομίλου Toshiba άρχισε η Τουρκία με στόχο την κατασκευή του τρίτου πυρηνικού σταθμού παραγωγής ενέργειας της χώρας, όπως ανακοίνωσε η Westinghouse.

Οι συνομιλίες θα συνεχισθούν για έξι μήνες και θα διεξαχθούν από την κρατική τουρκική εταιρεία παραγωγής ενέργειας EUAS, δήλωσαν σήμερα τούρκοι αξιωματούχοι του ενεργειακού τομέα.

Το σχέδιο περιλαμβάνει την ανάπτυξη και την κατασκευή καθώς και την κάλυψη όλων των αναγκών του σταθμού στη διάρκεια της ζωής του, περιλαμβανομένων των πυρηνικών καυσίμων, της συντήρησης, των υπηρεσιών του σταθμού και της απόσυρσης των αντιδραστήρων, αναφέρει σε δήλωσή της η Westinghouse.

Η Τουρκία έχει αυτή τη στιγμή προγράμματα για δύο πυρηνικούς σταθμούς, που αναμένεται να στοιχίσουν 20 δισεκ. και 22 δισεκ. δολάρια αντιστοίχως. Το 2011 η ρωσική εταιρεία Rosatom ανέλαβε να κατασκευάσει και να λειτουργήσει έναν πυρηνικό σταθμό των 4.800 μεγαβάτ στη νότια επαρχία της Μερσίνας.

Το 2013, μια κοινοπραξία των ιαπωνικών εταιρειών Mitsubishi Heavy Industries και Itoshu Corp. και της γαλλικής GDF Suez συμφώνησε να κατασκευάσει έναν πυρηνικό σταθμό περίπου 4.500 μεγαβάτ στη Σινώπη της Μαύρης Θάλασσας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By