Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022

Το γραφένιο φέρνει την επανάσταση στα προφυλακτικά

Το ίδρυμα του Μπιλ Γκέιτς επενδύει στα προφυλακτικά από το πανίσχυρο υλικό γραφένιο, που αυξάνει την ασφάλεια κατά τη διάρκεια του σεξ

Testing condoms, c 1930s.

Τελειωμό δεν έχουν οι εφαρμογές του γραφένιου, του πραγματικά θαυματουργού υλικού που ανακαλύφθηκε πριν από εννέα χρόνια. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ αναπτύσσουν ένα προφυλακτικό με βάση το γραφένιο που όπως υποστηρίζουν θα είναι πιο λεπτό, πιο ανθεκτικό και πιο ασφαλές από όσα έχουν κατασκευαστεί μέχρι σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι το προφυλακτικό θα αυξάνει την απόλαυση στο σεξ αυξάνοντας ταυτόχρονα και το επίπεδο προστασίας του ζευγαριού από τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες.

Microsoft founder and philanthropist Bill Gates listens during a news conference in Texcoco

Την ανάπτυξη του σούπερ προφυλακτικού χρηματοδοτεί το ίδρυμα του μεγιστάνα της βιομηχανίας των υπολογιστών Μπιλ Γκέιτς ο οποίος μαζί με τη σύζυγο του έχουν αναπτύξει πολυσχιδή φιλανθρωπική δράση. Το ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς χρηματοδοτεί με δισεκατομμύρια δολάρια διαφόρων ειδών ιατρικά ερευνητικά προγράμματα με επίκεντρο την ανάπτυξη εμβολίων για ασθένειες που θερίζουν στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Το ζεύγος Γκέιτς αποφάσισε να χρηματοδοτήσει την κατασκευή ενός νέου ασφαλούς προφυλακτικού σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η μετάδοση του ιού HIV.

Την προσπάθεια για τη δημιουργία του νέου προφυλακτικού ανέλαβε το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ αφού αποτελεί το ακαδημαϊκό σπίτι των δύο επιστημόνων που ανακάλυψαν το γραφένιο και πρόσφατα ιδρύθηκε στους κόλπους του πανεπιστημίου το Εθνικό Ινστιτούτο Γραφένιου.

condons650_21113

«Αναπτύσσουμε ένα συνθετικό υλικό που θα είναι πιο ελαστικό, και πιο ανθεκτικό ώστε το προφυλακτικό να είναι πολύ ασφαλές στη χρήση. Ταυτόχρονα το υλικό θα είναι και πολύ λεπτό ώστε να αυξάνεται παράλληλα και το επίπεδο της απόλαυσης κατά τη διάρκεια του σεξ» αναφέρει ο Αραβίντ Βιτζαγιαραγκαβάν, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας που αναπτύσσει το νέο προφυλακτικό. «Όταν ανακαλύφθηκε το γραφένιο υπήρχαν ερωτηματικά αν και που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ειδικότερα αν θα βρει εφαρμογές στην καθημερινή ζωή του ανθρώπου. Όπως αποδείχτηκε οι εφαρμογές του είναι πραγματικά απεριόριστες. Το γραφένιο χρησιμοποιείται στην κατασκευή κινητών τηλεφώνων, αισθητήρων, σε συσκευασίες τροφίμων κ.α» τονίζει ο ερευνητής.

Πηγή: ΒΗΜΑ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By