Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

Το κράτος επιστρέφει χρήματα από φόρους ακινήτων

Θα επαναϋπολογιστούν όλοι οι Φόροι Ακίνητης Περιουσίας, Μεταβίβασης, ΕΕΤΗΔΕ, ΕΕΤΑ, γονικών παροχών κ.λπ. τους οποίους πλήρωσαν κατά την διετία 2012-2013

Να επιστρέψει πίσω τα δημόσια λεφτά που πλήρωσαν κάτοικοι του Ψυχικού για φόρους ακινήτων της διετίας 2012-2013, έκανε δεκτό ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας.

κατοι
Ο υπουργός Οικονομικών έκανε δεκτή τροπολογία που υπέβαλαν οι βουλευτές της ΝΔ Μάκης Βορίδης, Αργύρης Ντινόπουλος, Σοφία Βούλτεψη, Άννα Καραμανλή και Κατερίνα Παπακώστα, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να γίνει νέα εκκαθάριση φόρων ακινήτων για τα έτη 2012 και 2013, σε ορισμένες ακριβές περιοχές της δημοτικής ενότητος Ψυχικού-Φιλοθέης, με βάση τις χαμηλότερες τιμές που ορίστηκαν μετά την ακύρωση από το ΣτΕ εκείνων που επέβαλε ειδικά σε αυτές το 2011 η Φορολογική Διοίκηση.

Με την διάταξη αυτή που έγινε δεκτή από τον κ. Στουρνάρα  για τους συγκεκριμένους ιδιοκτήτες του Ψυχικού και της Φιλοθέης, θα πρέπει να επαναϋπολογιστούν όλοι οι Φόροι Ακίνητης Περιουσίας, Μεταβίβασης, ΕΕΤΗΔΕ, ΕΕΤΑ, γονικών παροχών κ.λπ. τους οποίους πλήρωσαν, μετά την αύξηση των αντικειμενικών τιμών που σημειώθηκε στην περιοχή τους το 2011  και την μείωσή τους που έγινε μετά από προσφυγή των κατοίκων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By