Τρίτη, 20 Απριλίου, 2021

Τσίπρας: Η Ευρώπη θα αλλάξει ως κοινότητα ισοτίμων κρατών ή δεν θα υπάρξει

«οι ευρωεκλογές, όπως και οι εκλογές στις περιφέρειες και στους Δήμους, θα βάλουν τους τίτλους τέλους στη σημερινή κυβέρνηση και στην πολιτική της»

tsipras 2

«Η Ευρώπη θα αλλάξει ως κοινότητα ισοτίμων κρατών ή δεν θα υπάρξει» υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στο «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Χαρακτηρίζει ως εγκληματικό το διαχωρισμό σε Βορρά και Νότο, ενώ επισημαίνει ότι οι Αριστερές δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη στηρίζουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος προκειμένου να αποφασιστεί σημαντική διαγραφή.

Σημειώνει πως «είναι για το συμφέρον όλου του Ευρωπαϊκού Νότου η πρόταση για το χρέος» και τονίζει ότι οι εκπρόσωποι της Δεξιάς και της σοσιαλδημοκρατίας υποστηρίζουν τη σημερινή πολιτική για το χρέος.

Απαντώντας στις επικρίσεις ότι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ακροαριστερά δηλώνει σκωπτικά «όταν στέκεσαι τόσο δεξιά, όσο ο κύριος Σαμαράς και ο δηλωμένος αντικομουνιστής φίλος του ο κύριος Μπαλτάκος, είναι φυσικό να βλέπεις τον ΣΥΡΙΖΑ ως ακροαριστερά».

Ο κ. Τσίπρας τονίζει ακόμη ότι η ψήφος στις ευρωεκλογές δεν θα είναι χαλαρή και σημειώνει «οι ευρωεκλογές, όπως και οι εκλογές στις περιφέρειες και στους Δήμους, θα βάλουν τους τίτλους τέλους στη σημερινή κυβέρνηση και στην πολιτική της«.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By