Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Τυφλοί με…δίπλωμα οδήγησης

Έρευνα και έλεγχος από τους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ

tyfloi

Πολλές περιπτώσεις επιδομάτων τυφλότητας των οποίων οι δικαιούχοι ήταν κάτοχοι διπλωμάτων οδήγησης πέρασαν από τον έλεγχο των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ.

Η έρευνα, που έγινε στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, εστιάστηκε σε επιδόματα που «εγκρίθηκαν» από τις αρμόδιες προνοιακές υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης, με στόχο να διαπιστωθούν πιθανές περιπτώσεις «μαϊμού» τυφλών.

Όπως γνωστοποιήθηκε, με τη συνδρομή των αρμόδιων διευθύνσεων Μεταφορών και Προνοιακών Επιδομάτων εξετάστηκαν συνολικά 196 περιπτώσεις τυφλών. Από την επεξεργασία τους προέκυψε ότι 14 δικαιούχοι, μετά από την έγκριση χορήγησης του επιδόματος τυφλότητας, είχαν προχωρήσει σε μετατροπές στα διπλώματα οδήγησής τους, κάτι που κίνησε υποψίες.

Οι μετατροπές αφορούσαν, για παράδειγμα, ανανεώσεις αδειών, αλλαγές από μία κατηγορία οδήγησης σε άλλη κ.ά.

Από την περαιτέρω διερεύνηση των «ύποπτων» περιπτώσεων διαπιστώθηκε ότι έντεκα από τους κατόχους διπλώματος οδήγησης δεν είχαν ικανότητα να οδηγούν, κάτι που γεννά ερωτήματα ως προς τι εξυπηρετούσαν αυτές οι μετατροπές αλλά και ποιοι συναίνεσαν στο να γίνουν.

Στις άλλες τρεις περιπτώσεις οι «οδηγοί» δεν προσήλθαν για εξέταση. Για τις υπόλοιπες υποθέσεις δεν διαπιστώθηκε κάτι επιλήψιμο.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Β. Ελλάδος διαβιβάστηκε στην εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για τις περαιτέρω κινήσεις.

By