Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023

ΥΠΟΙΚ: Αντίληψης «λεφτά υπάρχουν» οι προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ

«Ανεδαφικές και απροσδιόριστου κόστους, χαρακτηρίζει τις προτάσεις για το φορολογικό.

΄Εντονη κριτική ασκεί το υπουργείο Οικονομικών στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το φορολογικό, τις οποίες χαρακτηρίζει «ανεδαφικές, απροσδιόριστου κόστους και ημιτελείς».

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του υπουργείου Οικονομικών, έχουν ως κοινό παρονομαστή την αλήστου μνήμης αντίληψη «λεφτά υπάρχουν», τα οποία τα εντοπίζει στη φοροδιαφυγή και την φοροαπαφυγή, χωρίς όμως να λέει: Πόσα είναι; Πόσα θα πάρει, Πότε και Πως; » και προσθέτει ότι «λέει ότι θα καταργήσει φοροαπαλλαγές, εκπτώσεις κ.λ.π. Ποιες φοροαπαλλαγές θα καταργήσει. Μήπως αυτές που είναι για τους αγρότες, για τα νησιά και τις παραμεθόριες περιοχές, ή τις δωρεές; ».

Σχετικά με τη φορολόγηση των επιχειρήσεων, αναφέρει ότι «λέει θα φορολογήσει τις επιχειρήσεις και προβάλλει την λαϊκίστικη αντίληψη θα τα πάρουμε από τους πλούσιους. Ξεχνά ή αγνοεί ότι, σήμερα, το 3% των φορολογουμένων που έχουν το 15% των εισοδημάτων, πληρώνουν το 35% των φόρων. Δηλαδή οι πλούσιοι κατά την αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ, θα πληρώνουν όλους τους φόρους; Λέει ότι θα φορολογηθεί η κατοχή κτιρίων, οικοπέδων, γαιών, έργων τέχνης, οι καταθέσεις τραπεζών, επενδυτικών προϊόντων. Πόσο φόρο θα βάλει στις καταθέσεις; Σε τι ύψος θα είναι ο φόρος των ακινήτων;».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε ένα πρόγραμμα που –σύμφωνα με επίσημες σημερινές παραδοχές τους- δεν είναι το τελικό, αναφέρεται σε σχεδιαζόμενους φόρους που δεν αποκαλύπτονται, σε νεφελώδεις προθέσεις και σε αντιαναπτυξιακούς σχεδιασμούς.
Το χειρότερο είναι ότι το χρηματοδοτικό κενό που θα δημιουργήσει η αλλοπρόσαλλη πρότασή τους, θα καλυφθεί με άλλα μέτρα. (π.χ. νέους φόρους σε μισθούς και συντάξεις;)», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By