Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Υπόμνημα κατέθεσε στον εισαγγελέα ο δήμαρχος Πατρέων

Μετά την απόφαση του δ.σ να μην σταλούν στοιχεία για τη μετατροπή συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου

dikastirio1

Υπόμνημα με τις θέσεις της δημοτικής αρχής κατέθεσε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, που είχε κληθεί μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, να μην σταλούν στοιχεία για τη μετατροπή των συμβάσεων 370 εργαζομένων, από ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, τα πραγματικά κίνητρα της διαδικασίας είναι η δημιουργία δεξαμενής απολύσεων.

Εξερχόμενος του δικαστικού μεγάρου, ο δήμαρχος μίλησε στους συγκεντρωμένους σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι η δημοτική αρχή δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω και δεν θα παραδώσει στοιχεία των εργαζομένων, όσες διώξεις κι αν ασκηθούν. Νωρίτερα, έξω από το δικαστικό μέγαρο είχαν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι στον δήμο, εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων και φορέων, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον Κώστα Πελετίδη.

Μετά την έξοδο του δημάρχου από το δικαστικό μέγαρο ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, επικεφαλής της οποίας είχε τεθεί ο Κώστας Πελετίδης. Η πορεία κατέληξε έξω από το δημαρχείο, όπου παραμένουν οι συγκεντρωμένοι.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By