Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

Φάρατζ: Να μην επιτρέπεται η είσοδος φορέων του HIV στη Βρετανία

Το κόμμα του επιθυμεί να ελέγξει την ποιότητα και την ποσότητα των μεταναστών που φτάνουν στη Βρετανία

nigel_faratz

 

Κύμα αντιδράσεων ξεσήκωσε ο αρχηγός του αντιευρωπαϊκού κόμματος της Βρετανίας, Νάιτζελ Φάρατζ με δηλώσεις του στο περιοδικό Newsweek, όπου ζητούσε την απαγόρευση εισόδου στην Αγγλία, όλων των μεταναστών που είναι φορείς του ιού του HIV.

Ο αρχηγός του UKIP υπογράμμισε ότι το κόμμα του επιθυμεί να «ελέγξει την ποιότητα και την ποσότητα των ανθρώπων που φτάνουν» στη Βρετανία. Όταν ρωτήθηκε σε ποιους ανθρώπους θα έπρεπε να επιτρέπεται να μεταναστεύουν στη χώρα, απάντησε: «Οι άνθρωποι που δεν είναι φορείς του HIV, για να είμαι ειλικρινής. Αυτή είναι μια καλή αρχή. Και οι άνθρωποι που έχουν κάποια προσόντα».

Άμεση ήταν η απάντηση του του Τέρενς Χίγκινσ Τράστ, προέδρου της κυριότερης βρετανικής ένωσης που ασχολείται με τον ιό HIV και το AIDS, οποίος υπογράμισσε ότι με αυτές τις δηλώσεις ο Φάρατζ έφτασε «ένα νέο επίπεδο αμάθειας».

Η βουλευτής των Εργατικών Πάμελα Νας εξέφρασε την «αποστροφή» της για τις «κατάφωρες αυτές διακρίσεις». Ο συντηρητικός συνάδελφός της Χένρι Σμιθ επεσήμανε στην εφημερίδα Guardian ότι ο Φάρατζ «δεν ενδιαφέρεται για το μέλλον της χώρας, αλλά μόνο για το επόμενο διαφημιστικό του κόλπο».

Όταν ρωτήθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό BBC4 μία ημέρα αφού το UKIP κέρδισε την πρώτη του έδρα στο κοινοβούλιο, ο Φάρατζ δεν αρνήθηκε ότι έκανε τις δηλώσεις αυτές, αν και αυτή τη φορά δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα στους φορείς του ιού HIV.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε ανθρώπους με ασθένειες πιθανώς θανατηφόρες να λαμβάνουν θεραπεία από το σύστημά μας εθνικής υγείας», σχολίασε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By