Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Βασιλικός και γογγύλια καλλιεργημένα στο… φεγγάρι!

 Επιστήμονες, εργολάβοι και μαθητές θα εργαστούν μαζί για να δημιουργήσουν ένα μικρό «αυτοδύναμο ενδιαίτημα 1 κιλού» που θα περιέχει τους σπόρους  που θα σταλεί στο φεγγάρι

diastimapatra

Αν είναι επιτυχής, η Ομάδα Σεληνιακής Ανάπτυξης Φυτών θα γράψει ιστορία με το να μεταφέρει τη ζωή από τη Γη σε ένα άλλο ουράνιο σώμα για πρώτη φορά, ανοίγοντας το δρόμο για τους ανθρώπους να δημιουργήσουν μια πιο μόνιμη κατοίκηση. «Αν βάλουμε φυτά και ευδοκιμήσουν, τότε μάλλον μπορούμε και εμείς», αναφέρει η NASA

Επιστήμονες, εργολάβοι και μαθητές θα εργαστούν μαζί για να δημιουργήσουν ένα μικρό «αυτοδύναμο ενδιαίτημα 1 κιλού» που θα περιέχει τους σπόρους και το υλικό της βλάστησης που θα σταλεί στο φεγγάρι. Για να φτάσει εκεί η Nasa σχεδιάζει να κάνει «οτοστόπ», παραδίδοντας το φορτίο μέσω του Moon Express lander, ένα εμπορικό διαστημόπλοιο της Google.

«Μετά την προσγείωση στη Σελήνη στα τέλη του 2015, θα προστίθεται νερό στους σπόρους της μονάδας και η ανάπτυξή τους θα παρακολουθείται για 5-10 ημέρες και θα συγκρίνεται με την εξέλιξη παρόμοιων φυτών στη Γη. Οι σπόροι θα περιλαμβάνουν βασιλικό και γογγύλια, μεταξύ άλλων», δήλωσε αξιωματούχος της NASA.

Η δυσκολία για τους επιστήμονες θα είναι η ανάπτυξη των φυτών στο δύσκολο περιβάλλον του φεγγαριού. Η χαμηλή βαρύτητα και η σεληνιακή ακτινοβολία θα πρέπει να ληφθούν υπόψη, μολονότι τα φυτά θα ταξιδέψουν με τη δική τους δεξαμενή νερού και αρκετό αέρα για πέντε ημέρες. Κάμερες και αισθητήρες θα παρακολουθούν τα φυτά και θα στέλνουν τα δεδομένα πίσω στη Γη.

πηγή: rizopoulospost

(Visited 1 times, 1 visits today)
By