Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Φερνάντο Σάντος: «Θα… συνεχίσω, αν προκριθούμε»!

Απίστευτο: παραμένει ο Φερνάντο Σάντος στην Εθνική; Το συμβόλαιό του λήγει τη Δευτέρα. Αν όμως η Εθνική αποκλείσει την Κόστα Ρίκα…

thumbnail (7)

Κανένα πρόβλημα για τον εκλέκτορα της Ελλάδας, ο οποίος μίλησε για το μεγάλο ματς με την παρέα του Κάμπελ και την Κόστα Ρίκα, το πλάνο πρόκρισης και τα… πέναλτι.

«Περιμένω έναν πολύ δύσκολο αγώνα. Η Κόστα Ρίκα έδειξε στους ομίλους ότι είναι πολύ δυνατή ομάδα. Είναι οργανωμένη, συγκεντρωμένη, ανταγωνιστική. Περιμένουμε ότι θα παίξουμε με μια ομάδα, με όλη τη σημασία της λέξης. Αν θέλουμε να προχωρήσουμε πρέπει να είμαστε καλύτεροι από την Κόστα Ρίκα. Ένας θα κερδίσει, έτσι έχουν τα πράγματα. Είναι δύο ομάδες με διαφορετικά στιλ, ελπίζω να κερδίσει η Ελλάδα».

«Η ευθύνη είναι η ίδια για όλες τις ομάδες. Άλλες είναι από την Ευρώπη, άλλες από Ασία, όλες οι ομάδες κάτι κουβαλούν. Δεν μας ενδιαφέρει ότι κάποιες ομάδες αποκλείστηκαν, δεν κουβαλάμε εμείς κάποια ευθύνη. Εμείς ως ομάδα περάσαμε και θέλουμε να δείχνουμε σε κάθε ματς ότι αξίζουμε το σεβασμό».

«Δεν ήταν άγνωστη η Κόστα Ρίκα. Εγώ την ήξερα ως ομάδα. Ήταν στον όμιλο του θανάτου. Πολλοί εξεπλάγησαν, ιδιαίτερα όσοι κάνουν προγνωστικά. Έτσι έγινε και με την Ελλάδα το 2004. Την είχαν ξεγραμμένη και πέτυχε αυτό το ιστορικό κατόρθωμα. Γι” αυτό πρέπει να προσέξουμε».

«Δεν βλέπω κάποια σχέση με το ματς κόντρα στη Γερμανία το 2012. Και τότε είχαμε προετοιμαστεί. Δεν ήταν γύρος των 16, ήταν προημοτελικός. Παίξαμε με τη Γερμανία τότε, ήταν διαφορετική η προετοιμασία. Δεν υπάρχει σύγκριση. Είναι τελείως διαφορετικός αντίπαλος. Εγώ πιστεύω ότι θα πάμε καλά».

«Έτσι είναι με τα συμβόλαια. Τελειώνουν στις 30 Ιουνίου. Εμένα λήγει στις 30 Ιουνίου, αλλά έτσι είναι. Άλλοι είναι στην ίδια θέση, άλλοι δεν έχουν καθόλου συμβόλαιο. Αν η ομάδα προκριθεί, θα συνεχίσουμε»!

«Πρέπει να δημιουργήσουμε ευκαιρίες, αλλά θέλει προσοχή στις αντεπιθέσεις της Κόστα Ρικα που είναι πολύ καλές. Μοιάζουμε, αλλά έχουμε και διαφορές. Εμείς θα κάνουμε κάτι περισσότερο από τις αντεπιθέσεις. Θα είμαστε προσεκτικοί γιατί η Κόστα Ρίκα έχει καλές αντεπιθέσεις».

«Δεν νομίζω ότι θα δούμε κάτι διαφορετικό. Δεν βλέπω γιατί ν” αλλάξει η Κόστα Ρίκα τον τρόπο που έπαιζε μέχρι τώρα».

«Δεν ξέρω για τον Καρνέζη. Σήμερα έκανε κανονικά. Θα παίξει μόνο αν είναι 100% έτοιμος. Αν οι γιατροί δώσουν το ΟΚ, θα παίξει. Έχει ένα πόνο στην πλάτη. Δεν ξέρω αν είναι χρυσή ευκαιρία, χρυσό επίτευγμα θα είναι να φτάσουμε στον τελικό. Γράφουμε ιστορία. Μόνο οκτώ ομάδες έχουν κατακτήσει παγκόσμιο κύπελλο. Θα είναι ευκαιρία».

«Δεν θέλω να κάνω σχόλια για τον Κάμπελ. Ήθελα να μελετήσω καλά όλη την ομάδα».

«Σήμερα δεν κάναμε ειδική προπόνηση για τα πέναλτι, δεν είχαμε και τέρμα…».

«Οι παίκτες μου θα ασχοληθούν με την Κόστα Ρίκα, όχι με τις κερκίδες. Βλέπω φυσικό οι Βραζιλιάνοι να υποστηρίζουν μια λατινοαμρεικάνικη ομάδα. Δεν ξέρω αν δεν τους αρέσει για κάποιο λόγο η Ελλάδα, δεν θα το πάρουμε κατάκαρδα. Και άλλα τρία ματς να παίξουμε, μπορεί να είναι έτσι. Η Βραζιλία μπορεί να μιλά την ίδια γλώσσα με εμένα, αλλά υποστηρίζουν άλλες ομάδες τι να κάνουμε;»

«Σίγουρα κάποιες ομάδες έχουν περισσότερες πιθανότητες. όταν αρχίζουν οι νοκ άουτ αγώνες είναι διαφορετική κατάσταση. Στην πρώτη φάση κάτι μπορεί να διορθώσεις. Όπως έχουν πει κι άλλη φορά, αν είσαι σε κακή μέρα τα πράγματα είναι δύσκολα. Φυσικά όμως υπάρχουν φαβορί στο παγκόσμιο κύπελλο».

«Περασμένο ναι, ξεχασμένο όχι το 2004».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By