Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Χάλκινο τέθριππο από τη συλλογή του Θ. Χάνσεν στο Μουσείο της Ακρόπολης

Την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου το Μουσείο Ακρόπολης θα είναι ανοιχτό με ελεύθερη είσοδο

tethrippo-apo-ti-sullogi-tou-theofilou-xansen-sto-mouseio-akropolis

Για τον εορτασμό της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου την Τρίτη 28 Οκτωβρίου στο Μουσείο Ακρόπολης, οι αρχαιολόγοι – φροντιστές του μουσείου θα παρουσιάσουν στους επισκέπτες την επίδραση των γλυπτών της Ακρόπολης στη δημιουργία της ελληνικής Αναγέννησης στο δυτικό κόσμο.

Αφορμή θα είναι το χάλκινο τέθριππο με τη θεά Νίκη από τη συλλογή του Θεόφιλου Χάνσεν, ο οποίος υπήρξε αρχιτέκτονας σπουδαίων νεοκλασικών κτηρίων στην Ελλάδα και την κεντρική Ευρώπη του 19ου αιώνα.

Το έκθεμα, που θα παραμείνει στο Μουσείο Ακρόπολης μέχρι τις 18 Ιανουαρίου 2015, προέρχεται από το Μουσείο Εφαρμοσμένων Τεχνών της Βιέννης και αποτελεί μέρος της έκθεσης με τίτλο «Ελληνική Αναγέννηση: Η αρχιτεκτονική του Θεόφιλου Χάνσεν (1813 -1891)» που πραγματοποιείται στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη.

Την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου, το Μουσείο Ακρόπολης θα είναι ανοιχτό από τις 8 π.μ. μέχρι τις 8 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο. Πληροφορίες για το πρόγραμμα των παρουσιάσεων θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα www.theacropolismuseum.gr.

Με την έναρξη του χειμερινού ωραρίου λειτουργίας του, το Μουσείο Ακρόπολης από την 1η Νοεμβρίου μέχρι και τις 31 Μαρτίου θα είναι ανοιχτό και την Δευτέρα, από τις 9 π.μ. μέχρι τις 5 μ.μ., ώστε να ανταποκριθεί στον αυξημένο αριθμό επισκεπτών στην Ελλάδα. Με αυτή την αλλαγή, οι ώρες λειτουργίας του Μουσείου για το διάστημα αυτό θα έχουν ως εξής: Δευτέρα – Πέμπτη: 9 π.μ. – 5 μ.μ. , Παρασκευή: 9 π.μ. – 10 μ.μ., Σάββατο και Κυριακή: 9 π.μ. – 8 μ.μ.

By