Κυριακή, 9 Μαΐου, 2021

Χαρακόπουλος: Η μεταρρύθμιση για το γάλα ήταν φιάσκο

«Ακόμα και τώρα μπορεί να μειωθεί η τιμή στο γάλα»

xarakopothlos

Κλιμακώνει την κριτική του προς την κυβέρνηση ο βουλευτής της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος. Αυτή τη φορά βάζει στο στόχαστρο την τιμή του γάλακτος, σχολιάζοντας πως  «η λεγόμενη μεταρρύθμιση κατέληξε σε φιάσκο». Σε δηλώσεις του στον RealFm 97,8 ο κ. Χαρακόπουλος σημείωσε πως  αν και «επιμηκύνθηκε η διάρκεια ζωής του γάλακτος, οι τιμές δεν έπεσαν στον καταναλωτή ενώ στον παραγωγό μειώθηκαν. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα οι τιμές στον καταναλωτή αυξήθηκαν». Όπως είπε ο βουλευτής της ΝΔ, ακόμα και τώρα μπορεί να μειωθεί η τιμή στο γάλα με μείωση του ΦΠΑ στα πρώτα είδη ανάγκης.

«Το να συγκρίνουμε την τιμή του γάλακτος στην Ελλάδα και στη Μεγάλη Βρετανία είναι λάθος γιατί στη Μεγάλη Βρετανία έχουν μηδενικό ΦΠΑ στο γάλα ενώ στη χώρα μας έχει 13%» εξήγησε ο κ. Χαρακόπουλος και αναφέρθηκε σε μια σειρά διορθωτικές κινήσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην μείωση των τιμών.

«Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλους φόρους και δοκιμάζεται η ιδεολογία, ο πυρήνας αυτής της παράταξης της ΝΔ. Στον πυρήνα αυτής της παράταξης υπάρχει η αντίληψη για λιγότερο, μικρότερο, αποτελεσματικότερο κράτος αλλά και λιγότερους φόρους» κατέληξε λέγοντας ο βουλευτής της ΝΔ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By