Τρίτη, 27 Ιουλίου, 2021

«Καληνύχτα Κεμάλ, αυτός ο κόσμος δε θ” αλλάξει ποτέ»

Δασκάλα που δίδαξε στα παιδιά τον «Κεμάλ» των Γκάτσου-Χατζιδάκι κατηγορείται για ισλαμική προπαγάνδα

xatzidakis 11Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ανάρτηση της δασκάλας της Ε” δημοτικού στο facebook, μαζί με το προσωπικό της mail,  που καταγγέλλει τόσο της διευθύντρια του σχολείου της όσο και μερικούς γονείς για την επίπληξη που δέχτηκε επειδή δίδαξε τον Κεμάλ του Μάνου Χατζιδάκι.

Η εν λόγω ανάρτηση κάνει τον γύρω του διαδικτύου προκαλώντας ποικίλα σχόλια, η οποία έχει ως εξής:

«Γονιός ήρθε στο σχολείο να διαμαρτυρηθεί στη διευθύντρια επειδή δίδαξα στα παιδιά (Ε” δημοτικού) τον Κεμάλ του Χατζιδάκι στο μάθημα της μουσικής κατηγορώντας με για ισλαμική προπαγάνδα. Αντίδραση διευθύντριας? Μπήκε στην τάξη και μάζεψε από τα παιδιά τις φωτοτυπίες που είχα μοιράσει. Επειτα με κάλεσε στο γραφείο της και αφού δήλωσε απογοητευμένη από τη δουλειά μου μου ανέλυσε για ποιους λόγους στο δημοτικό μόνο μας μέλημα οφείλει να είναι να μαθαίνουμε στα παιδιά να αγαπούν την πατρίδα και να τονώνουμε το εθνικό τους φρόνημα.

Αν σας έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο (απευθύνομαι στους εκπαιδευτικούς φίλους) θα ήθελα να επικοινωνήσετε μαζί μου, γιατί θεωρώ πως τα πράγματα έχουν ξεφύγει και κάπως πρέπει να αντιδράσουμε, έστω σε επίπεδο δημοσιοποίησης αυτών των φαινομένων. Δεν είναι δυνατόν το έργο των εκπαιδευτικών και ιδίως των καλλιτεχνικών μαθημάτων να υφίσταται λογοκρισία, ούτε τα φαινόμενα φανατισμού που μας έχουν παγώσει το αίμα να τα βλέπουμε να τρυπώνουν στα σχολεία με τις ευλογίες των διευθυντών και των ανωτέρων τους».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By