Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Χωρίς σύνταξη περίπου ο μισός πληθυσμός

Που έχει υπερβεί την ηλικία συνταξιοδότησης σε διεθνές επίπεδο

syntaxeis

Χωρίς σύνταξη η κάποια άλλη εισοδηματική ασφάλεια είναι σχεδόν ο μισός πληθυσμός (48%) που έχει υπερβεί την ηλικία συνταξιοδότησης, σύμφωνα με νέα έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας.

Εξαιτίας του γεγονότος αυτού η πλειονότητα των ηλικιωμένων ανθρώπων δεν έχουν καμιά εισοδηματική ασφάλεια, ούτε πιθανότητα να πάρουν σύνταξη και είναι αναγκασμένοι να συνεχίζουν να εργάζονται υπό όρους αβεβαιότητας, με γλίσχρες αμοιβές, σύμφωνα με την έρευνα της ΔΟΕ σε 178 χώρες σε παγκόσμιο επίπεδο, η οποία δημοσιεύεται σήμερα.

Πάνω από 45 χώρες έχουν φθάσει σε ένα επίπεδο ασφαλιστικής κάλυψης 90% και πάνω από 20 αναπτυσσόμενες χώρες έχουν επιτύχει να φθάσουν σε ένα ασφαλιστικό καθεστώς καθολικής ισχύος, ή σχεδόν.

Στην Ευρώπη, η μείωση των κοινωνικών επιδομάτων και των συντάξεων στο πλαίσιο της πολιτικής δημοσιονομικής προσαρμογής και περικοπής των δημοσίων δαπανών «έχει συμβάλει στην αύξηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού», τονίζεται στην έκθεση. Επισημαίνεται επίσης ότι τουλάχιστον 123 εκατ. πρόσωπα στην ΕΕ πλήττονται από την κατάσταση αυτή, ήτοι το 24% του πληθυσμού.

By