Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου, 2020

«Όχι» στις παρελάσεις και στα κάγκελα, λέει ο Μπουτάρης (βίντεο+φωτό)

 Τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας των αστυνομικών αρχών προκάλεσαν την δυσαρέσκεια του δήμαρχου Θεσσαλονίκης

parelasi-th

Ιδιαίτερα ενοχλημένος εμφανίστηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης μετά το τέλος της μαθητικής παρέλασης, λόγω των αυστηρών μέτρων ασφαλείας επί της οδού Τσιμισκή, αλλά και για τα κάγκελα που τοποθετήθηκαν κατά μήκος της οδού.

Όπως μεταφέρει το thestival.gr, ο κ. Μπουτάρης δήλωσε: «Εγώ ιδεολογικά είμαι εναντίον έτσι κι αλλιώς. Ένα πράγμα που με ενόχλησε ιδιαίτερα είναι τα κάγκελα. Γιατί τις κάνουμε τις παρελάσεις; Για να τις βλέπουμε μεταξύ μας; Γίνονται που γίνονται, αν δεν τις βλέπει ο κόσμος, τι νόημα έχει;».

parelasi10

Παράλληλα, έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες των πολιτών που βρέθηκαν στην οδό Τσιμισκή για να παρακολουθήσουν τη μαθητική παρέλαση. Σύμφωνα με το σχέδιο περιφρούρησης, οι πολίτες έπρεπε να παραμείνουν πίσω από τα κιγκλιδώματα και σε απόσταση 100 μέτρων από την εξέδρα των επισήμων. Η απόφαση της αστυνομίας δυσαρέστησε εκατοντάδες γονείς, οι οποίοι στοιβάχτηκαν στα πεζοδρόμια για να καμαρώσουν τα παιδιά τους. Εκείνο που τους εξόργισε περισσότερο ήταν η άρνηση της αστυνομίας να ανοίξει τα κιγκλιδώματα ακόμη κι ένα τέταρτο μετά το πέρας της παρέλασης.

parelasi2

parelasi3

 

parelasi4

 

parelasi5

 

parelasi11

(Visited 1 times, 1 visits today)
By