Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Άγρια κόντρα στην ψηφοφορία για τις νέες τιμές φαρμάκων

Με 164 ψήφους υπερψηφίστηκε η τροπολογία για την τιμολόγηση των φαρμάκων
vouli3

Πανδαιμόνιο επικράτησε στη Βουλή κατά τη διάρκεια της ονομαστικής ψηφοφορίας στην τροπολογία για την τιμολόγηση των φαρμάκων, με τις φωνές του ΣΥΡΙΖΑ να μην επιτρέπουν την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας.

Βουλευτές της συμπολίτευσης αλλά και της ΔΗΜΑΡ μιλούσαν για ένα «άθλιο επικοινωνιακό σόου» που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει το «όχι» του στη μείωση των τιμών 6000 φαρμάκων. Δεν ήταν λίγοι μάλλιστα, εκείνοι που έφευγαν εκνευρισμένοι από την αίθουσα, ενώ δεν έλειψαν οι καυγάδες και οι αντεγκλήσεις εντός της αίθουσας.

Ήταν τέτοια η εικόνα που παρουσίαζε η Βουλή που ο Πρόεδρος του Σώματος Ευ. Μεϊμαράκης  αναγκάστηκε να παρέμβει. Μπήκε άρον- άρον στην αίθουσα, σήκωσε τον προεδρεύοντα Γ. Τραγάκη από την έδρα και ζήτησε να σταματήσει η ένταση.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου  από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ φώναζε διαρκώς, καταγγέλλοντας ως παράνομη την διαδικασία, επειδή δεν έγινε ξεχωριστή ψηφοφορία σε κάθε ένα άρθρο της τροπολογίας. «Βοήθεια, βοήθεια!», φώναζαν ειρωνικά από τα έδρανά τους βουλευτές της συμπολίτευσης. Όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αν και γνώριζαν ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό –ο Γ. Τραγάκης  απέρριψε νωρίτερα σχετικό αίτημα που διατύπωσε ο Π. Κουρουμπλής- δήλωναν ότι ψηφίζουν τα άρθρα 1,2,3 και 4 και όχι το 5 που αφορά στα φάρμακα. «Ζητώ να επαναλάβετε την ψήφο μου, δεν είναι παξιμάδι», ωρυόταν ο Γ. Πάντζας.

Για «απαράδεκτο σόου» προκειμένου να δικαιολογήσουν στον κόσμο ότι καταψήφισαν τις μειώσεις στα φάρμακα, έκαναν λόγο βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που υπερψήφισαν την τροπολογία, λέγοντας ότι είναι ντροπή η εικόνα για το Κοινοβούλιο.

Λίγο πριν την ανακοίνωση του αποτελέσματος, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατήγγειλε την διαδικασία και δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν την αποδέχεται.

Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν 164 βουλευτές, έναντι 72 που καταψήφισαν και 10 που δήλωσαν «παρών».

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By