Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Άγριος καυγάς στη Βουλή για τη λέξη «λαθρομετανάστης»

«Ποια είσαι εσύ που θα μας πεις πως θα μιλάμε; Λαθραίοι είναι και με λαθραίο τρόπο μπήκαν»

vouli622_414

Άγριος καυγάς ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ και της Χρυσής Αυγής με αφορμή την λέξη λαθρομετανάστες που φέρεται να χρησιμοποίησε εκπρόσωπος των συνοριακών φυλάκων στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ.

«Σεβαστείτε την ηλικία μου, το έργο μου, την εμπειρία 35 χρόνων να χρησιμοποιείτε εδώ μέσα την λέξη «λαθρομετανάστης», μπορείτε να τους πείτε παράνομους μετανάστες, μετανάστες χωρίς χαρτιά, αλλά όχι λαθρομετανάστες», αντέδρασε έντονα η Αγγελική Αργυροπούλου- Χρυσοχοΐδου, αντιπρόεδρος της ΕΕΔΑ (Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου).

Δεν του άρεσαν του χρυσαυγίτη Μιχάλη Αρβανίτη όσα ακούστηκαν και άρχισε να φωνάζει: «Ποια είσαι εσύ που θα μας πεις πως θα μιλάμε; Λαθραίοι είναι και με λαθραίο τρόπο μπήκαν».

Παρενέβη ο Σπύρος Λυκούδης της ΔΗΜΑΡ που ζήτησε να ανακληθεί στην τάξη ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, «δεν επιτρέπεται να παριστάνει τον συμβουλάτορα της ελληνικής γλώσσας», είπε και εκείνος του απάντησε χυδαία.

«Άντε ρε, ποιος είσαι εσύ που θα μας δώσεις μαθήματα;», είπε ο Μιχάλης Αρβανίτης για τον κατηγορήσει ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ για έκδηλο ρατσισμό και να παρέμβει –μάλλον άκομψα- ο πρόεδρος της επιτροπής Κυριάκος Βιρβιδάκης. «Να παρέμβει η Αστυνομία… των συνδικαλιστών», είπε με την Βασιλική Κατριβάνου  από τον ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρει ότι δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει αντίδραση όταν ακούγονται τέτοιες φράσεις και εκφράσεις.

By