Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

«Άδειασε» από υπουργούς η Βουλή

Άδεια ήταν τη Δευτέρα τα υπουργικά έδρανα παρά τις οκτώ επίκαιρες ερωτήσεις που ήταν στην ατζέντα

Vouli_arxeio600

Δεν πέρασε λίγος καιρός από τις συστάσεις του πρωθυπουργού προς τους υπουργούς να έρχονται στη Βουλή για να απαντούν στις ερωτήσεις των βουλευτών και η εικόνα των άδειων υπουργικών εδράνων, επανήλθε.

Κανένας από τους τέσσερις υπουργούς που είχε προγραμματιστεί να απαντήσουν στις οκτώ επίκαιρες ερωτήσεις, δεν προσήλθε στη Βουλή για να δώσει απαντήσεις για θέματα της αρμοδιότητας τους στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, δηλώνοντας άλλος κώλυμα και άλλος αναρμοδιότητα.

Η εικόνα των άδειων υπουργικών εδράνων προκάλεσε την έντονη αντίδραση του αντιπροέδρου Γιάννη Δραγασάκη που επεσήμανε πως η Βουλή συνεδριάζει χωρίς κυβέρνηση. «Δυστυχώς, σήμερα συνεδριάζει η Βουλή χωρίς κυβέρνηση και αναρωτιέμαι εάν ήταν αναπόφευκτο αυτό και εάν δεν μπορούσε να βρεθεί κάποια λύση», είπε καυστικά και πρόσθεσε: «Είμαι υποχρεωμένος να πω που είναι η κυβέρνηση, τι κάνει και που είναι, ελπίζω αύριο η εικόνα της Βουλής να είναι πιο αξιοπρεπής και αντίστοιχη της σημασίας που έχει».

Σημειώνεται, πως ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρης επρόκειτο να απαντήσει σε τρεις ερωτήσεις, αλλά βρίσκεται στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Υποδομών Μ. Χρυσοχοΐδης επίσης σε τρεις ερωτήσεις, είναι όμως στην Κεφαλονιά, ο υπουργός Οικονομικών σε μια, αλλά βρίσκεται στην συνεδρίαση του Eurogroup και ο υπουργός Παιδείας σε μια ερώτηση, είχε συνεννοηθεί ωστόσο, με τον ερωτώντα βουλευτή.

Κύκλοι της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ σχολίαζαν καυστικά την παρέμβαση Δραγασάκη, λέγοντας ότι ως αντιπρόεδρος είναι ενήμερος για τις απουσίες των υπουργών. «Καλό θα ήταν ορισμένοι κάποιες φορές να μιλούν ως αντιπρόεδροι και όχι ως κομματικά στελέχη. Κομματική κριτική από το βήμα δεν είναι κατανοητή», σχολίαζαν.

Πλήρης κάλυψη από ΝΔ στους 4 υπουργούς που απουσίασαν από τη Βουλή

«Απολύτως δικαιολογημένοι είναι και οι τέσσερις υπουργοί που απουσίαζαν σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής για να απαντήσουν στις επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών, καθώς ήταν γνωστό ότι είχαν ανειλημμένες υποχρεώσεις».

Αυτό ανέφεραν κύκλοι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι οι υπουργοί Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Στουρνάρας και Αθανάσιος Τσαυτάρης βρίσκονται στις Βρυξέλλες, ο πρώτος συμμετέχει στις εργασίες του Eurogroup και ο δεύτερος στο Συμβούλιο Υπουργών, ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης περιοδεύει μαζί με ειδικό κλιμάκιο στη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά ενώ ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος είχε έγκαιρα ενημερώσει τον ερωτώντα βουλευτή.

Παράλληλα, οι ίδιοι κύκλοι άφησαν αιχμές για την αντίδραση του αντιπροέδρου της Βουλής Γιάννη Δραγασάκη που σχολιάζοντας την απουσία των υπουργών αναρωτήθηκε πού είναι η κυβέρνηση.

By