Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Άμεση Αντίδραση Αδ. Γεωργιάδη για χρηματοδότηση φαρμακευτικών

«Έχω δώσει σαφή εντολή ότι ποτέ επί υπουργίας μου δεν θα μπορεί να επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό», σημείωσε ο υπουργός Υγείας

adonisΤην αντίδραση του υπουργού Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη προκάλεσε ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού Mega για πόρισμα του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Σύμφωνα με το πόρισμα, ο προϊστάμενος της διεύθυνσης φαρμάκων και φαρμακείων του υπουργείου Υγείας και μέλος της επιτροπής τιμολόγησης και αποζημίωσης καθώς και η πρώην πρόεδρος της επιτροπής τιμών φαρμάκων του υπουργείου είναι μέλη φορέα, που εμφανίζεται ως τελικός αποδέκτης χορηγιών από φαρμακευτικές εταιρίες για την διοργάνωση συνεδρίων.

Σε σχετικές δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας, ανέφερε : «Έχω δώσει σαφή εντολή ότι ποτέ επί υπουργίας μου δεν θα μπορεί να επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό. Θα ενεργήσουμε βάση του πορίσματος, σε κάθε περίπτωση θα τηρηθεί η νομιμότητα».
Να σημειωθεί ακόμη ότι προηγήθηκε έλεγχος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) έπειτα από αίτηση του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Αφορούσε σε συνέδριο, που διοργανώθηκε στο Βερολίνο και διαπιστώθηκε –σύμφωνα με το ρεπορτάζ- ότι φαρμακευτικές εταιρίες δεν ακολούθησαν την νόμιμη διαδικασία για τη χρηματοδότηση του συνεδρίου.
Σε έγγραφο του ΕΟΦ, που επικαλείται το Mega, εμφανίζονται να έκαναν δωρεά σε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό εκπαιδευτικού χαρακτήρα μέσω του οποίου παρέκαμπταν τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων για να καταλήξουν τα χρήματα στον φορέα, μέλη του οποίου είναι τα δυο στελέχη του υπουργείου Υγείας.

γε
Στο ίδιο έγγραφο ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός εμφανίζεται να λαμβάνει από μια μόνο φαρμακευτική εταιρεία 25.000 ευρώ, ενώ από άλλες τέσσερις το πόσο των 15.000 ευρώ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By