Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Άκαρπη η συνάντηση κλιμακίου υπουργών με τους αγρότες

Σε αδιέξοδο οδηγήθηκε η συνάντηση κλιμακίου υπουργών της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των αγροτών.

τρακτερΕξερχόμενος από την συνάντηση ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Στουρνάρας, τονισε ότι η κυβέρνηση άκουσε τα αιτήματα των αγροτών επισημαίνει όμως ότι «είναι στενά τα δημοσιονομικά πλαίσια, οι δυνατότητες είναι μικρές». Πάντως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μικρών παραχωρήσεων αφού όπως είπε «η προσπάθεια συνεχίζεται μέσα στο δημοσιονομικό πλαίσιο που η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τους εταίρους, έχει ψηφίσει η Βουλή και με βάση αυτή την ψήφο συνεχίζουμε και παίρνουμε τις δόσεις». Συγκεκριμένα ο υπουργός Οικονομίας δήλωσε ότι εξετάζεται η δυνατότητα συνταξιοδότησης των αγροτών με την συμπλήρωση 40 συντάξιμων χρόνων ενώ βλέπει θετικά το ενδεχόμενο του να εκπίπτουν οι δαπάνες για το αγροτικό πετρέλαιο εφόσον φυσικά εφαρμοστεί το μέτρο της τήρησης βιβλίων για τους αγρότες. Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι υπουργοί Εργασίας, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής του συντονιστικού των αγροτών Βαγγέλης Μπούτας, χωρίς πάντως να ανακοινώσε την μορφή που θα πάρουν οι κινητοποιήσεις αυτές. Σημείωσε οτι την Τρίτη θα πραγματοποιηθούν αγροτικές συνελεύσεις προκειμένου να αποφασιστεί η περεταίρω πορεία. Ειδικά για το αγροτικό πετρέλαιο ο Β.Μπούτας τόνισε οτι πάγιο αίτημα των αγροτών ειναι το «αφορολόγητο πετρέλαιο».

Θυμίζουμε ότι την αποχώρησή τους από τα μπλόκα έχουν ανακοινώσει οι αγρότες που συμμετέχουν στο Πανελλαδικό Συντονιστικό ‘Οργανο Αγροτών, οι οποίοι συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό Α.Σαμαρά την προηγούμενη εβδομάδα. [space size=»30″]

By