Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Άκης: Αδύναμο το δικαστήριο στις άνωθεν παρεμβάσεις

Αιχμηρή ανακοίνωση κατά του δικαστηρίου – Δηλώνει ότι θα ασκήσει έφεση

fosphotos.com

Την πρόθεσή του να καταθέσει άμεσα έφεση κατά της δικαστικής απόφασης σε βάρος του επανέλαβε ο Άκης Τσοχατζόπουλος μέσω αιχμηρής ανακοίνωσης στην οποία κάνει λόγο για «εξοντωτική καταδίκη» του ιδίου αλλά και της συζύγου και της κόρης του καθώς και για δικαστήριο το οποίο «αποδείχθηκε ανεπαρκές και αδύναμο να αντισταθεί στις “άνωθεν” παρεμβάσεις».

Ήδη μετά το άκουσμα των ποινών ο πρώην υπουργός, που καταδικάστηκε σε 20ετη φυλάκιση ενώ η κόρη και η σύζυγός του Αρετή και Βίκυ Τσοχατζοπούλου αντίστοιχα, ξέσπασε για τις ποινές που επιβλήθηκαν στα μέλη της οικογενείας του και ζήτησε από τους δικαστές να αντιληφθούν τις «τραγικές συνέπειες» για τις οικογένειες των δύο γυναικών.

Τη στιγμή πάντως που ο πρόεδρος έλεγε ότι οι κατηγορούμενοι έχουν δικαίωμα να προσφύγουν στο πενταμελές αναστολών, ο Άκης Τσοχατζόπουλος δήλωσε: «Θα τολμήσει άλλο δικαστήριο να βγάλει άλλη απόφαση. Τι μου λέτε τώρα;»

«Να έχετε καλύτερη τύχη στον επόμενο βαθμό. Να καταφέρετε να πείσετε περισσότερο. Να είστε πιο πειστικοί. Να έχετε καλύτερη τύχη», του είπε ο πρόεδρος της έδρας.

Προηγουμένως οι εισαγγελείς πρότειναν να δεσμευτεί περιουσία ανάλογη ώστε να καλυφθεί κατα το μέγιστο το προϊόν της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα που υπολογίστηκε στα 55 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να δημευτούν τα πάντα (κινητά, ακίνητα, λογαριασμοί) ακόμα και αν αποκτήθηκαν πριν από την τέλεση του αδικήματος. Οι συνήγοροι επεσήμαναν ότι είναι πολύ σκληρή πρόταση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του πρώην υπουργού έχει ως εξής:

«Σήμερα οι δικαστικοί λειτουργοί εγκλημάτησαν εις βάρος του δικαίου και της ίδιας της Δικαιοσύνης. Τούτο το Δικαστήριο αποδείχτηκε ανεπαρκές και αδύναμο να αντισταθεί στις “άνωθεν” παρεμβάσεις ενοχοποίησης, καταδίκης, φυλάκισης εναντίον μου, των γνωστών πολιτικοδικαστικών κέντρων εξουσίας, οι οποίες από το 2010 επέβαλαν στα ΜΜΕ τον επικοινωνιακό κανιβαλισμό και διαπόμπευση εναντίον εμού και της οικογένειάς μου. Των ιδίων κέντρων που το 2011 επέβαλαν, με την πρωτοφανή συνεργασία ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, στο Κοινοβούλιο να κουκουλώσει το σκάνδαλο των Υ/Β στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και να ασκήσει δίωξη εναντίον μου.

Σήμερα το Δικαστήριο εκτροχιάστηκε από το νόμο και το δίκαιο.

Περιφρονώντας τόσο την υποχρέωσή του της σε βάθος έρευνας της αλήθειας, αλλά και τσαλαπατώντας του κανόνες της δίκαιης δίκης, προχώρησε, ατεκμηρίωτα και χωρίς αποδείξεις για την ανύπαρκτη δωροδοκία, σε εξοντωτική καταδίκη εις βάρος εμού και της οικογενείας μου.

Δεν αναγνωρίζω την απόφαση αυτή και θα καταθέσω άμεσα έφεση. Συνεχίζω τον αγώνα να αποδείξω την αλήθεια και την αθωότητά μου».

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τις ποινές που επιβλήθηκαν

(Visited 1 times, 1 visits today)
By