Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Άκυρες έκρινε 20 απολύσεις στην ΕΡΤ το Πρωτοδικείο Ηρακλείου Κρήτης

«Στην απόφαση του Πρωτοδικείου Ηρακλείου θα ασκήσει έφεση το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και θα κριθεί σε ανώτερο δικαστήριο» δήλωσε ο Σ. Κεδίκογλου 

fosphotos.com, Menelaos Myrillas
fosphotos.com, Menelaos Myrillas

Άκυρες έκρινε με απόφασή του σήμερα, Πέμπτη, το Πρωτοδικείο Ηρακλείου Κρήτης τις απολύσεις 20 εργαζομένων της ΕΡΤ, επιδικάζοντας αποζημιώσεις ύψους 9.000 – 13.000 ευρώ στον καθένα από αυτούς. Συγκεκριμένα, το δικαστήριο κρίνει ότι πρέπει να καταβληθούν στους απολυμένους οι μισθοί που θα τους καταβάλλονταν κανονικά από τις 11 Ιουνίου 2013, οπότε και έγιναν οι απολύσεις, ως και τις 2 Δεκεμβρίου 2013, ημέρα κατά την οποία εκδικάσθηκε η υπόθεση.

«Εφόσον οι απολύσεις κρίθηκαν άκυρες, θα μπορούσαν να διεκδικηθούν και νέα ποσά, μισθοί, για το τρέχον διάστημα, μετά τον Δεκέμβριο. Προϋπόθεση είναι να εγερθεί νέα αγωγή» εκτιμά ο δικηγόρος των εργαζομένων κ. Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στο «Βήμα».

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, υποστήριξε με δήλωσή του ότι «η απόφαση του Πρωτοβάθμιου δικαστηρίου προφανώς δεν έλαβε υπόψη την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε νόμιμο το κλείσιμο της ΕΡΤ ΑΕ.»

«Στην απόφαση του Πρωτοδικείου Ηρακλείου θα ασκήσει έφεση το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και θα κριθεί σε ανώτερο δικαστήριο», κατέληξε ο κ. Κεδίκογλου

By