Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Άκυρο» από Στουρνάρα προς γενικευμένες μειώσεις φόρων

«Εγώ κάνω τη δουλειά μου» απαντά ο υπουργός σε επικριτές του από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Stournaras-Vouli

«Δεν είναι απαραίτητο να έχουμε συμφωνήσει με την τρόικα πριν από τις 17 Ιανουαρίου» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, αναφέροντας παράλληλα ότι « θέλουμε να έχουμε τα τελικά στοιχεία του έτους τα οποία εκτιμούμε ότι θα είναι καλύτερα». Με δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Στουρνάρας σημείωσε

Ο Γ. Στουρνάρας υποστήριξε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε γενικευμένες μειώσεις φόρων και ότι έχει βελτιωθεί το μείγμα πολιτικών μεταξύ μείωσης δαπανών και φόρων. Απαντώντας στην κριτική που δέχεται από τους βουλευτές, ο υπουργός οικονομικών υποστήριξε ότι έχει «άριστες σχέσεις» με τους βουλευτές των δυο κομμάτων της συμπολίτευσης αλλά ξεκαθάρισε ότι «εγώ κάνω την δουλειά μου».

«Υπηρετώ τους στόχους που έχουν τεθεί. Αν υπάρχει εναλλακτική θα ήθελα να την ακούσω. Δεν έχω ακούσει όμως τίποτα», προσέθεσε. «Τα έσοδα από τις ΔΟΥ στο δωδεκάμηνο για πρώτη φορά από το 2001 είναι πάνω από τους στόχους. Αν συνεχίσουμε η βελτίωση των αριθμών θα μεταφραστεί σε σύντομο χρόνο σε βελτίωση της συνθήκες ζωής των πολιτών».

«Εγώ δίνω μάχη για την οικονομία, σκέφτομαι το σήμερα. Δεν με αφορούν αυτά τα σενάρια», απάντησε ερωτηθείς για τα δημοσιεύματα που τον φέρουν να αντικαθιστά τον Γ. Προβόπουλο ως επικεφαλής της ΤτΕ. «Εχω μπροστά μου μια μακρά περίοδο διαπραγμάτευσης με την τρόικα και την προεδρία. Δεν έχω χρόνο να σκεφτώ για αυτά».

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By