Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Άκυρο» Σόιμπλε για τις αποζημιώσεις – Σκληρή απάντηση από Ελλάδα

exoterikon upourgos

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε «ανεύθυνες» τις δηλώσεις περί διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων.

schaubleΣκληρή ήταν η απάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλου στον Β. Σόιμπλε, ο οποίος δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν έχει καμία ελπίδα για τις πολεμικές αποζημιώσεις.

«Κανένας συσχετισμός δεν υπάρχει, ούτε μπορεί να υπάρξει, ανάμεσα στις μεταρρυθμίσεις που γίνονται στην Ελλάδα και στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων. Άλλωστε, οι γερμανικές αποζημιώσεις είναι θέμα που έχει αναδειχθεί εδώ και πολλά χρόνια από την Ελληνική Πολιτεία. Το εάν έχει λήξει ή όχι η υπόθεση αυτή το καθορίζει η διεθνής δικαιοσύνη, καθώς από τη φύση του, το θέμα αυτό άπτεται του διεθνούς δικαίου και των διεθνών δικαιοδοτικών οργάνων. Η Ελλάδα δεν «αποπροσανατολίζεται» από την πολιτική των μεταρρυθμίσεων, παρά τις μεγάλες θυσίες που βαρύνουν στους ώμους του ελληνικού λαού».

Μετά τον εκπρόσωπο του υπουργείου Οικονομικών, σειρά πήρε σήμερα ο Βόλφανγκ Σόιμπλε να βάλει «ταφόπλακα» στις ελληνικές κατοχικές αποζημιώσεις.

«Σε ό,τι αφορά τις αξιώσεις για καταβολή αποζημιώσεων, δεν βλέπω καμιά ελπίδα, καθώς το ζήτημα αυτό έχει ξεκαθαριστεί από καιρό», δηλώνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στην «Osnabruecker Zeitung».

Χαρακτηρίζει  «ανεύθυνες» τις δηλώσεις περί διεκδίκησης από την Ελλάδα γερμανικών αποζημιώσεων. «Πολύ πιο σημαντικό από το να οδηγούνται οι άνθρωποι στην Ελλάδα σε εσφαλμένη κατεύθυνση, θα ήταν να τους εξηγήσει και να τους διαφωτίσει κανείς σχετικώς με τον δρόμο προς τις μεταρρυθμίσεις και να τους συνοδεύσει σε αυτή την πορεία», σημειώνει ο Βόλφανγκ Σόιμπλε.

By