Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

«Άκυρο» στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων

Ικανοποίηση των κοινωνικών εταίρων και του Γ. Βρούτση για την αποτροπή της απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων από το ΑΣΕ

ergazomenoiA
Την ικανοποίησή τους δήλωσαν η ΓΣΕΒΕΕ και η ΕΣΕΕ για την κοινή στάση του υπουργείου Εργασίας με τους κοινωνικούς εταίρους εργοδοτών και εργαζομένων και για την ομόφωνη απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας (ΑΣΕ), επί αιτημάτων επιχειρήσεων προτιθεμένων να προβούν σε ομαδικές απολύσεις.
Οι μικρομεσαίοι δηλώνουν ικανοποιημένοι διότι «για ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα, εφαρμόζονται οι κοινοτικές οδηγίες και διατηρείται το υφιστάμενο καθεστώς στις ομαδικές απολύσεις σε μία κοινωνικά δύσκολη συγκυρία».

Η απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας για τη διαδικασία εφαρμογής των άρθρων 3 και 5 του Ν. 1387/1983 (σχετικά με τις προϋποθέσεις για ομαδικές απολύσεις) «ισορροπεί αποτελεσματικά τις κοινωνικές ανάγκες με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι επιχειρήσεις στην αγορά» ανακοίνωσε ο ΣΕΒ.

Βρούτσης: Θωρακίζεται η αγορά εργασίας

«Σε νέο πλαίσιο για την εξέταση των αιτημάτων επιχειρήσεων για ομαδικές απολύσεις οδηγεί η σημερινή απόφαση του Ανώτατου Συμβούλιου Εργασίας. Το νέο πλαίσιο συνοδεύεται από μέτρα προστασίας των εργαζομένων, ενώ προβλέπει τη γνωμοδότηση ειδικής επιτροπής που θα λειτουργεί ως ασφαλιστική δικλείδα. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από το σύνολο των κοινωνικών εταίρων, εργοδοτών (ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ) και εργαζομένων (ΓΣΕΕ), καθώς και τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών.

Για απόφαση με τεράστια οικονομική και κοινωνική σημασία, που θωρακίζει την αγορά εργασίας με καθαρούς κανόνες που εξασφαλίζουν τόσο την άσκηση της υγιούς επιχειρηματικότητας, όσο, κυρίως, την προστασία των εργαζομένων»  κάνει λόγο, σε δήλωσή του, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Βρούτσης.

vroutsis600_181113

(Visited 1 times, 1 visits today)
By