Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Άμεσα θα καταβληθεί το εφάπαξ για 50.000 συνταξιούχους

Θα δώσουν μέχρι το τέλος του χρόνου 420 εκατομμύρια ευρώ

efapax800_240214

Ξεμπλοκάρει η καταβολή εφάπαξ και μερισμάτων, καθώς τα Ταμεία θα δώσουν μέχρι το τέλος του χρόνου 420 εκατομμύρια ευρώ σε περίπου 50.000 ασφαλισμένους, σύμφωνα με το Έθνος.

Με αυτό το ποσό θα επιταχυνθεί η έκδοση των εκκρεμών αιτήσεων και θα δοθεί οικονομική «ανάσα» στα Ταμεία, προκειμένου να μη χρειαστούν πρόσθετες παρεμβάσεις μέσα στο έτος.

Σκοπός είναι να καλυφθούν οι αιτήσεις των ασφαλισμένων που είναι σε εκκρεμότητα από το 2012 μέχρι και το τέλος του 2013 (ή και τις αρχές του 2014).

Μεταξύ άλλων ωφελούνται δημόσιοι υπάλληλοι και στρατιωτικοί που περιμένουν εφάπαξ και μερίσματα, ναυτικοί και άλλες κατηγορίες ασφαλισμένων.

Για το ζήτημα αυτό είχε υπάρξει επικοινωνία του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με το οικονομικό επιτελείο και «κλείδωσε» το ποσό που θα διατεθεί.

Χθες, υπήρξε και η σχετική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού, Χρήστου Σταϊκούρα, με το συνολικό ποσό που θα δοθεί σε ληξιπρόθεσμες οφειλές σε Ταμεία, νοσοκομεία και ΕΟΠΥΥ να φτάνει τα 800 εκατομμύρια.

Όπως ήδη αναφέρθηκε τα 420 εκατομμύρια θα πάνε στα ασφαλιστικά Ταμεία. Ο υπουργός Εργασίας έχει τονίσει την ανάγκη να «κλείσουν οι λογαριασμοί με το παρελθόν και να μπει οριστικό τέλος στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων. Στόχος είναι άμεσα να προχωρήσει η καταβολή του εφάπαξ».

By