Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Άμποτ: Συνεχίζουμε να ψάχνουμε μέχρι να βρεθεί το αεροσκάφος

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας  δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν υπάρχει χρονικό όριο στις επιχειρήσεις αναζήτησης του εξαφανισμένου Boeing 777 της Malaysia Airlines

Search Resumes For Missing Flight MH370

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν υπάρχει χρονικό όριο στις επιχειρήσεις αναζήτησης του εξαφανισμένου Boeing 777 της Malaysia Airlines το οποίο εκτελούσε την πτήση MH370 από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο με 239 επιβαίνοντες, και υπό αδιευκρίνιστες αιτίες χάθηκε κάπου στον Ινδικό Ωκεανό πριν από περισσότερο από τρεις εβδομάδες.

«Είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει χρονικό όριο» είπε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας στους δημοσιογράφους από την αεροπορική βάση Pearce στο Περθ στα δυτικά της χώρας. «Μπορούμε να συνεχίσουμε την αναζήτηση για αρκετό χρονικό διάστημα μέχρι να βρεθεί και θα συνεχίσουμε την αναζήτηση για αρκετό καιρό μέχρι να βρεθεί» συμπλήρωσε ο Τόνι Άμποτ. «Η ένταση και το μέγεθος των επιχειρήσεων αναζήτησης του αεροπλάνου αυξάνεται, δεν μειώνεται» κατέληξε ο Aυστραλός πρωθυπουργός.

Συνολικά 20 αεροσκάφη και πλοία ψάχνουν στον Ινδικό Ωκεανό σε «μακρινές θάλασσες» στα ανοικτά της νοτιοδυτικής ακτής της Αυστραλίας τη Δευτέρα για το Boeing 777 που εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου με 227 επιβάτες και 12 μέλη του πληρώματος.

By