Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Άναψαν» τα αίματα στη Βουλή

Καυγάς για το νομοσχέδιο που φέρνει αλλαγές στον ποινικό και σωφρονιστικό κώδικα

zwh konstantopoulou

Άναψε για τα καλά ο καυγάς στη Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στον ποινικό και σωφρονιστικό κώδικα, με αφορμή αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για αναβολή της β’ ανάγνωσης προκειμένου να επισκεφθούν οι βουλευτές τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Το αίτημα που ανέπτυξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου απορρίφθηκε με 10 ψήφους κατά έναντι 5 υπέρ με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο «έκτρωμα». «Είναι ότι πιο νοσηρό και σκοτεινό επιχειρεί να εισάγει το υπουργείο Δικαιοσύνης», είπε και πρόσθεσε πως θα ήταν διαφωτιστικές οι επισκέψεις στις φυλακές τώρα που 4500 κρατούμενοι είναι σε απεργία πείνας.

Σε υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση του εισηγητή της ΝΔ Βασίλη Υψηλάντη και του εισηγητή του ΠΑΣΟΚ Κώστα Τριαντάφυλλο που έθεσαν προ των ευθυνών του τον πρόεδρο της επιτροπής Μιχάλη Ταμήλο επειδή δεν συγκρατεί τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Απείλησαν μάλιστα, με αποχώρηση από την συζήτηση εάν δεν σταματήσει η Ζωή Ζ. Κωνσταντοπούλου να διακόπτει τους βουλευτές. «Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ασκήσεις επαναστατικής πολιτικής», υπογράμμισε ο Βασίλης Υψηλάντης, ενώ ο Κώστας την κατηγόρησε ότι δεν τηρεί στοιχειώδεις κανόνες του κοινοβουλευτισμού.

By