Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Άνοιγμα Καλύβη προς τους ψηφοφόρους της Χ.Α.

Θέλουμε να φέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους στην Αριστερά, ανέφερε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

kalivis 2

Ως άνοιγμα που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ προς τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής μπορεί να ερημευτεί το μήνυμα που έστειλε την Τετάρτη ο Αλέκος Καλύβης, μιλώντας στο Βήμα fm.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  είπε χαρακτηριστικά: «Δεν ταυτίζουμε τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής με την ηγεσία της. Θέλουμε να τους «τραβήξουμε» πίσω στο δημοκρατικό πλαίσιο και στην Αριστερά».

«Κάθε ψήφος που δίνεται» συνέχισε, «δεν είναι εξασφαλισμένη εσαεί. Άρα λοιπόν, δεν απευθύνεται σε ανθρώπους που είναι φασίστες και είναι εγκληματική η πρακτική τους και το έχουμε πει αυτό, αλλά απευθυνόμαστε συνολικά στον κόσμο».

Και τόνισε: «Δεν ταυτίζουμε τον απλό κόσμο με την ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης και προσπαθούμε να τραβήξουμε αυτόν τον κόσμο πίσω, προς την Αριστερά».

«Το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής δείχνει ότι όλοι οι τρόποι που ασκήθηκαν μέχρι τώρα για να αντιμετωπιστεί απέτυχαν» συνέχισε ο κ. Καλύβης, επισημαίνοντας: «40 χρόνια, τα κόμματα του δικομματισμού μας έριξαν στο γκρεμό και ακόμη τους ψηφίζουμε».

Με αφορμή, δε, τις δηλώσεις του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού, ότι «δεν θέλει ψήφο από τη Χρυσή Αυγή», ο κ. Καλύβης σχολίασε: «Αυτά τα πράγματα είναι αστεία. Δεν θέλουμε ψήφο από τον κόσμο; Από το λαό προφανώς την ψήφο θέλουμε. Θέλουμε η ψήφος του κόσμου να πάει στην Αριστερά, ώστε να δοθεί επιτέλους λύση στο πολιτικό και οικονομικό πρόβλημα της χώρας».

By