Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Άπνοια» στη Wall Street, περιμένοντας την Τζάνετ Γέλεν

Σταθερός ο Dow Jones, οριακή άνοδος για Nasdaq και S&P 500

stocks

«Νηνεμία» στη Wall Street, καθώς η απουσία κάποιας σημαντικής επενδυτικής ή ευρύτερης οικονομικής εξέλιξης ήταν χαρακτηριστικότατη στις σημερινές συνεδριάσεις των αμερικανικών χρηματιστηριακών δεικτών.

Ακόμα, οι αναλυτές αναμένουν την «επίσημη πρώτη« της Τζάνετ Γέλεν στο Κογκρέσο, την προσεχή Τετάρτη.

O Dow Jones έμεινε σταθερός στις 15.796 μονάδες.

Ο Nasdaq κέρδισε 0,4% στις 4.144 μονάδες.

Ο S%P 500 ενισχύθηκε οριακά 0,1% στις 1.798 μονάδες.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών θα στραφεί στην πρώτη ομιλία της Τζάνετ Γέλεν ως επικεφαλής της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), στην αρμόδια επιτροπή του Κονγκρέσου.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, η κυρία Γέλεν έχει δείξει σε δηλώσεις της στο παρελθόν πως είναι μεγάλη υπέρμαχη του αυστηρού περιορισμού αγοράς κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ (tapering).

Ωστόσο, τα στοιχεία για μείωση της ανεργίας στη χώρα που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή μπορούν να σημαίνουν ότι το tapering θα συνεχιστεί ποιο έντονα το επόμενο χρονικό διάστημα.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα δεδομένα που ανακοινώθηκαν, η ανεργία έπεσε στο 6,6% για τον Ιανουάριο, από 6,7% που είχε διαμορφωθεί το Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, όσο η αμερικανική οικονομία δείχνει σημάδια σημαντικής ανάκαμψης, τόσο πιο έντονος θα γίνεται ο περιορισμός από τη Fed.

By