Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Άρθρο διαφοροποίησης για το πολυνομοσχέδιο

Γράφει ο Χρήστος Αηδόνης

aidonisΤο πολυνομοσχέδιο «σκούπα» που ποινικοποιεί την οικονομική αδυναμία των πολιτών και αποτυπώνει την ανικανότητα της τρικομματικής κυβέρνησης για ισοδύναμα μέτρα, είναι η σκληρή πραγματικότητα της κατάληξης μιας ακόμη υφεσιακής συμφωνίας με την τρόικα.

Η «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα», έχει δηλώσει , πως δεν πρόκειται να ψηφίσει μέτρα που είναι αποτέλεσμα κραυγαλέας πολιτικής προχειρότητας και μικροκομματικής σκοπιμότητας.

Μόλις πρόσφατα ο κ. Σαμαράς πανηγύρισε με τηλεοπτικό διάγγελμα, την «ένδειξη» της «μείωσης» της αύξησης της ανεργίας.

Δηλαδή, πανηγύρισε για ένα ταχυδρομικό περιστέρι που πετούσε έξω από το Μαξίμου και που δεν είδε τί μήνυμα του φέρνει..

Όμως διακυβέρνηση δεν γίνεται με επικοινωνιακά τερτίπια. Ο λαός που αγωνίζεται για την καθημερινή επιβίωση δεν μπορεί να «ταϊστεί» με άλλα «Ζάππεια».

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις κορώνες περί μείωσης της φορολογίας, περί εκμετάλλευσης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, περί πάταξης του λαθρεμπορίου, περί των πάντων, όταν εμείς οι «υπόλοιποι», το 2010, ζητούσαμε εθνική συναίνεση για μία ενιαία εθνική φωνή απέναντι στους δανειστές.

Τότε η ΝΔ δημαγωγούσε στο δρόμο του ονείρου και έταζε έξοδο από την κρίση σε 12 μήνες.

 

Σήμερα το ίδιο κόμμα με τη συναίνεση των δήθεν σοσιαλιστικών και αριστερών συνιστωσών του, αγνοεί τα δικά του διαγγέλματα και μας παρουσιάζει ως επίτευγμα ένα πολυνομοσχέδιο που χαρακτηρίζεται από κοινωνική αναλγησία.

 

Με τα νέα μέτρα-φόρους,

Ο συντάκτης του κεφαλαίου περί ρυθμίσεων οφειλών απλά θα καταλάβει μια θέση στο πάνθεον των συντακτών  του χάους.

Το γραφειοκρατικό χάος για την διαπίστωση από πλευράς εφοριών για την οικονομική αδυναμία των πολιτών δεν θα δημιουργήσει μόνο προβλήματα δυσλειτουργίας αλλά και αδιαφάνειας. Απλά θα  σπεύσουν να ενταχθούν στις ρυθμίσεις, όσοι ξεπεράσουν το νομοθετικό κυκεώνα για τον πρώτο μήνα, και στη συνέχεια θα οδηγούνται στον εισαγγελέα, αδυνατούντες να συνεχίσουν την καταβολή των δόσεων.

Με τα νέα μέτρα – φόρους

Ο ενιαίος φόρος ακινήτων που σχεδιάστηκε να ισχύσει για το 2013 δεν υλοποιείται.

Αιτία είναι η ανικανότητα της κυβέρνησης.

Το αποτέλεσμα είναι η πρόσθετη  επιβάρυνση των πολιτών με την παραμονή του ΕΕΤΗΔΕ μια και ο συγκεκριμένος φόρος  δεν υπολογίζει αφορολόγητο, αλλά φόρο από το πρώτο ευρώ αντικειμενικής αξίας.

Με τα νέα μέτρα-φόρους,

φορολογούνται οι επενδύσεις στα φωτοβολταϊκά συστήματα. Ποιος θα επενδύσει πια σε αυτή τη χώρα, όταν ακόμη και οι «οικογενειάρχες» επενδυτές, αντιμετωπίζονται ως φοροφυγάδες;;; Όταν οι προϋπολογισμοί ακόμη και των πιο συνετών τινάζονται στον αέρα;

Αυτή είναι η πρόσκληση που κάνει το Ελληνικό κράτος στις μεγάλες ξένες επενδύσεις που θα εκμεταλλευτούν την Ηλιακή μας ενέργεια;;

Με τα νέα μέτρα-φόρους,

ποινικοποιείται η μη άμεση καταβολή ΦΠΑ, όταν η αγορά είναι γεμάτη από σφραγισμένες επιταγές (δις) και όταν είναι γνωστό ..πως ειδικά ο τομέας των υπηρεσιών και του εμπορίου ΔΕΝ δουλεύει τοις μετρητοίς αλλά με πιστώσεις έξι και δώδεκα μηνών.

Πως το κράτος απαιτεί την άμεση εισφορά, από ανείσπρακτα τιμολόγια, όταν το ίδιο δεν αποδίδει άμεσα τις δικές του οφειλές;;

Η  ανικανότητας της κυβέρνησης μετατρέπεται σε συμφωνία με το ΧΑΟΣ!

Καμία αναπτυξιακή μέριμνα! Φόροι δίχως ανάπτυξη!

Ποινικοποίηση της κρίσης!!

 

Όμως δεν μένουμε να τους κοιτάμε.

Η ανοχή μας, λαμβάνει τέλος. Η ανικανότητα δεν μπορεί να μεταφραστεί σε νέους φόρους σε νέες πολιτικές περαιτέρω διάρρηξης του κοινωνικού ιστού.

Η «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα», ζήτησε, κατάργηση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης που έφερε 220 εκ ευρώ απώλεια εσόδων, «πάγωμα» των συμπολιτών μας και μόλυνση του αέρα που αναπνέουμε.

Η «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα», κατέθεσε και ζήτησε την εφαρμογή άμεσων αναπτυξιακών μέτρων που δεν έχουν κανένα δημοσιονομικό κόστος.

Η «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα», ζήτησε το πάγωμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, καθώς τα μηδενικά επιχειρηματικά και οικογενειακά έσοδα είναι η πραγματικότητα. Η όποια ρύθμιση επιχειρείται να παρουσιαστεί ως σωτήρια, αποσκοπεί στη δήμευση περιουσιών και στη φυλάκιση των αδυνατούντων.

Η «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα», ζήτησε τη άμεση ηλεκτρονική καταβολή ΦΠΑ, για όλες τις άμεσες εμπορικές συναλλαγές, για την εξασφάλιση της ρευστότητας των κρατικών ταμείων.

Η «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα», ζήτησε την άμεση μείωση του ΦΠΑ εστίασης που κάνει τον Ελληνικό Τουρισμό απαγορευτικό.

Η «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα», δημιουργήθηκε για βάλει τέλος σε ψευτοιδεολογήματα και ψευτοδιλήμματα.

Η «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα», είναι ενεργή και δυνατή πολιτικά, για να κάνει ρεαλιστικό το όνειρο της ανάκαμψης και της κοινωνικής ευημερίας.

* Βουλευτής N. Δράμας

Πηγή: Πρώτο Θέμα

(Visited 1 times, 1 visits today)
By