Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ψήφισαν «όχι» στην άρση ασυλίας του Γεωργιάδη

adonis nd geordiadis boyli vouli

Παρά τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ

Bouli
FOSPHOTOS

Χάρις σε 22 ψήφους Βουλευτών δεν ήρθη η ασυλία του Βουλευτή της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδη παρά την μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δ. Τρίμης, επειδή ο Βουλευτής τον χαρακτήρισε «αρχηγό των κουκουλοφόρων».

Σε παρέμβασή του ο Αδ. Γεωργιάδης δεν ζήτησε την άρση της ασυλίας του, ισχυριζόμενος ότι δεν αναφερόταν προσωπικά στον Δ. Τρίμη. Το επίμαχο σχόλιο είχε γίνει κατά τη διάρκεια ομιλίας του Αλ. Τσίπρα.

«Είμαι βουλευτής, είμαι στη Βουλή, μιλάω σε άλλο βουλευτή και το σχόλιο μου έχει πολιτική κριτική στον Αλ. Τσίπρα και στη σχέση του με τον Δ. Τρίμη. Δεν είναι προσωπικό σχόλιο στον Δ. Τρίμη τον οποίο δεν τον ξέρω και ούτε θέλω να τον γνωρίσω. Είναι ο ορισμός της βουλευτικής ασυλίας με το πνεύμα της πολιτικής ελευθερίας του λόγου γι αυτό και αιτούμαι τη μη άρση ασυλίας μου», υποστήριξε.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που έγινε στη Βουλή υπέρ της άρσης ασυλίας του Αδ. Γεωργιάδη τάχθηκαν 80 Βουλευτές, κατά 102, παρών δήλωσαν 13, ενώ υπήρξε και 1 λευκό ψηφοδέλτιο.

Αντίθετα ήρθησαν όλες οι άλλες ασυλίες Βουλευτών. Πρόκειται για τους Γιάννη Κεφαλογιάννη (ΝΔ),  Χρήστο Κέλλα (ΝΔ) και Μιχάλη Κασσή (ΠΑΣΟΚ), ο οποίος είχε 2 δικογραφίες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By