Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Άρση Ασυλίας για Καμμένο, Κακλαμάνη και Ηλιόπουλο

Aντίθετα, η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε να μην αρθεί η ασυλία του βουλευτή του Γ. Σταθάκη για υπόθεση που αφορά στο πανεπιστήμιο Κρήτης

Kammenos

Το δρόμο για τη δικαιοσύνη παίρνουν ο Π. Καμμένος για την προτροπή σε λιντσάρισμα του δημάρχου Αριστοτέλη Χρήστου Πάχτα, ο Ν. Κακλαμάνης για την υπόθεση κατασκευής παρκινγκ σε αλσύλλιο στην Κυψέλη και ο Π. Ηλιόπουλος για παράνομη οπλοφορία.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Π. Καμμένου ψήφισαν 148 βουλευτές, έναντι 100 που καταψήφισαν, 4 βουλευτών που ψήφισαν «παρών» και ενός που έριξε «λευκό» ψηφοδέλτιο στην κάλπη. Ο ίδιος ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ζήτησε την άρση της ασυλίας του, καταγγέλλοντας επιχείρηση φίμωσης σε όσους αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης και της τρόικα.

Η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε επίσης, την άρση της ασυλίας του Ν. Κακλαμάνη με 177 ψήφους υπέρ, έναντι 66 κατά, 9 βουλευτών που δήλωσαν «παρών» και ενός λευκού ψηφοδελτίου. Ο βουλευτής της ΝΔ ζήτησε την άρση της ασυλίας του, θυμίζοντας ωστόσο, ότι ο ίδιος έχει αθωωθεί.

Ήρθη ακόμη, η ασυλία του Π. Ηλιόπουλου από τη Χρυσή Αυγή με 223 ψήφους υπέρ, ενώ 14 βουλευτές καταψήφισαν, 14 δήλωσαν «παρών» και 2 έριξαν «λευκό» ψηφοδέλτιο. «Ζητείται η άρση της ασυλίας μου για ένα αδίκημα που δεν μπορεί να ισχύει, καθώς έχω νόμιμη άδεια πυροβόλου, πρόκειται για πρωτοφανή στα παγκόσμια χρονικά», είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Αντίθετα, η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε να μην αρθεί η ασυλία του βουλευτή του Γ. Σταθάκη για υπόθεση που αφορά στο πανεπιστήμιο Κρήτης, καθώς μόνον 59 βουλευτές υπερψήφισαν, ενώ 171 καταψήφισαν, 21 δήλωσαν «παρών» και 2 ψήφισαν  «λευκό».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By