Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Άρση ασυλίας για τον Γιώργο Γερμενή

Την επόμενη εβδομάδα οι καταθέσεις Μπαρμπαρούσης και Ζησιμόπουλου στην επιτροπή δεοντολογίας

germanis600_270314
Μια εβδομάδα προθεσμία παίρνει η εξέταση και των υπολοίπων βουλευτών της Χρυσής Αυγής από την επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής μετά την αναβολή που ζήτησαν και έλαβαν οι Κώστας Μπαρμπαρούσης και Πολύβιος Ζησιμόπουλος, ενώ ήρθη η ασυλία του προφυλακισμένου στον Κορυδαλλό Γιώργου Γερμενή που βαρύνεται επιπλέον με το αδίκημα της κατοχής πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Κώστας Μπαρμπαρούσης εμφανίστηκε το πρωί στην επιτροπή δεοντολογίας μόνο και μόνο για να ζητήσει αναβολή, ύστερα προφανώς από συστάσεις του δικηγόρου του. Σε ότι αφορά στον Πολύβιο Ζησιμόπουλο, νοσηλεύεται, σύμφωνα με βουλευτές μέλη της επιτροπής, στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο. Επίσης, την ερχόμενη Τετάρτη 2 Απριλίου η Ολομέλεια της Βουλής  αποφασίζει για την άρση ασυλίας των Ελένης Ζαρούλια, Μιχάλη Αρβανιτη, Νίκου Κούζηλου, Δημήτρη Κουκούτση για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωση και για τον Ηλία Κασιδιάρη για διακεκριμένη οπλοκατοχή, μετά την θετική εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Αναβολή μιας εβδομάδας για να ετοιμάσει με άνεση χρόνου το δικό του υπόμνημα, πήρε και ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος που ανεξαρτητοποιήθηκε πριν από λίγο καιρό. Και οι τρεις βαρύνονται με το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Οδηγός του Τραγάκη σε βίντεο της Χρυσής Αυγής

Πριν από λίγο ο Ηλίας Κασιδιάρης με δηλώσεις του υποστήριξε ότι ο ένας εκ των τριών που πλαισιώνουν μεταμφιεσμένο Αη Βασίλη, είναι ο οδηγός του βουλευτή της ΝΔ και αντιπροέδρου της Βουλής Γ. Τραγάκη. «Η ΝΔ είναι ναζιστική οργάνωση», ισχυρίστηκε.

odigos

Ο Γιάννης Τραγάκης σε επικοινωνία με τους δημοσιογράφους επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για τον οδηγό του, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν είναι μέλος της Χρυσής Αυγής, αλλά ότι έχει απλώς φίλους στο κόμμα. Ωστόσο, ο κ. Τραγάκης υπογράμμισε ότι ο οδηγός του θα απομακρυνθεί άμεσα.

tragakis_xa

By