Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Άρση ασυλίας τριών βουλευτών αποφάσισε η Βουλή

Άρση ασυλίας Η. Παναγιώταρου, Μ. Κασσή και Ν. Κακλαμάνη

vouli polunomosxedio

Την άρση ασυλίας του Ηλία Παναγιώταρου για δύο υποθέσεις, του Μιχάλη Κασσή από το ΠΑΣΟΚ και του Νικήτα Κακλαμάνη από τη ΝΔ, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατηγορείται για ληστεία σε βάρος ενός Μπαγκλεντισιανού και για πρόκληση σοβαρής σωματικής βλάβης. Η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας του για την πρώτη υπόθεση με 170 ψήφους υπέρ, έναντι 6 κατά, 1 παρών και 2 λευκά, ενώ για τη δεύτερη υπόθεση αποφασίστηκε άρση της ασυλία του με 178 ψήφους υπέρ και 1 άκυρο.
αποφασίστηκε επίσης, η άρση ασυλίας του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κασσή που κατηγορείται για εργατικό ατύχημα όταν ήταν πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων, με136 ψήφους υπέρ, έναντι 32 κατά , 10 παρών και 1 λευκό, αλλά και του βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη για υπόθεση που σχετίζεται με τη χωροθέτηση των εγκαταστάσεων καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων με 135 θετικές ψήφους, 33 αρνητικές και 11 παρών.

Αντίθετα, η Βουλή απέρριψε το αίτημα για άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σταθά για συμμετοχή του σε κινητοποιήσεις για τα διόδια με 164 ψήφους κατά, έναντι 13 υπέρ, 1 παρών και 1 λευκό.

By