Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Άρση των περιοριστικών μέτρων για Πιστόριους

oscar-1Σάλος έχει ξεσπάσει στη Νότιο Αφρική με αφορμή την απόφαση για άρση των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί στον Όσκαρ Πιστόριους.

Συγκεκριμένα, ο δικαστής Μπερτ Μπαμ έκρινε οτι ο «Blade Runner» μπορεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Έτσι η απαγόρευση εξόδου από την χώρα, δεν ισχύει πλέον για τον 27χρονο δρομέα.

Βέβαια, για να μπορέσει να βρεθεί εκτός Νοτίου Αφρικής θα πρέπει να έχει ενημερώσει τουλάχιστον μία εβδομάδα νωρίτερα για τον προορισμό του, ενώ το διαβατήριό του θα κρατείται από το δικαστήριο και μόλις επιστρέφει θα πρέπει να το παραδίδει πάλι εντός 24ων ωρών.

Αυτό σημαίνει οτι μετά την απόφαση του δικαστηρίου «North Gauteng», ο Πιστόριους μπορεί να επιστρέψει στην ενεργό δράση, κάτι που επιβεβαίωσε και ο μάνατζέρ του Πέετ φαν Ζιλ, τονίζοντας οτι θα λάβει κανονικά μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μόσχας τον Αύγουστο.

Ωστόσο μεγάλη μερίδα του κόσμου αντιδρά στην απόφαση, καθώς δεν βρίσκει λογικό ένας άνθρωπος που κατηγορείται για ανθρωποκτονία να έχει δικαίωμα να ταξιδέψει στο εξωτερικό.
[space size=»30″]

By