Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Άσαντ: Ένα δισ. δολάρια και ένας χρόνος για τα χημικά

Προειδοποίησε για τις δυσκολίες του εγχειρήματος και τόνισε ότι η καταστροφή των χημικών θα γίνει στη βάση της συμφωνίας Kέρι – Λαβρόφ

assandAΈνα δισεκατομμύριο δολάρια και ένας χρόνος θα χρειαστούν σύμφωνα με τον πρόεδρο της Συρίας προκειμένου να απομακρυνθούν τα χημικά από τη χώρα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι διαθέτει σημαντικό χημικό οπλοστάσιο.

Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο FoxNews ο Μπασάρ αλ Άσαντ δηλωσε ότι όλα τα όπλα θα καταστραφούν στη βάση της συμφωνίας Kέρι – Λαβρόφ και τονίζοντας τις δυσκολίες του εγχειρήματος είπε πως «απαιτούνται πολλά χρήματα, περίπου ένα δισ. δολάρια. Ελλοχεύουν κίνδυνοι για το περιβάλλον. Αν η Αμερική είναι διατεθειμένη να πληρώσει αυτά τα χρήματα και να αναλάβει την ευθύνη να μεταφέρει τοξικές ουσίες στο έδαφός της, ας το κάνει».

Ο Ο Άσαντ είπε ακόμη ότι η Συρία δεν βρίσκεται σε εμφύλιο πόλεμο, αλλά δέχεται συντονισμένη επίθεση από την Αλ Κάιντα. Απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, τον προέτρεψε «να ακούσει την πλειονότητα του λαού των Ηνωμένων Πολιτειών» που τάσσεται κατά της στρατιωτικής επέμβασης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By