Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Άστατος καιρός με βροχές και ζέστη

Τοπικές βροχές και άνοδος τις θερμοκρασίας το σκηνικό του καιρού.

rain1Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει για σήμερα πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα δυτικά μέχρι το απόγευμα.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών μέχρι το απόγευμα αναμένονται στη Θεσσαλονίκη, όπου το θερμόμετρο θα δείξει από 8 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

 Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και τοπικά ανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρος, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησος στα βόρεια θα έχουμε νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Στα νότια αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

 Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησος, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά των βορειοτέρων περιοχών. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει 6 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

 Στις Κυκλάδες και στη Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

 Τέλος στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και το θερμόμετρο θα δείξει 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

 

 

By