Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Άστατος καιρός και σήμερα με βροχές και καταιγίδες

Με τοπικές βροχές στην ανατολική και τη νότια χώρα, και πρόσκαιρες καταιγίδες το πρωί στα Δωδεκάνησα ξεκινά η ημέρα. Βοριάδες 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

kairosΑναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για σήμερα

Αττική

Αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ανατολικά και βόρεια. Ωστόσο από το απόγευμα και μετά θα υπάρξει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών θα έχει σήμερα η Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών, κυρίως στην κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις, ανέμους μεταβλητούς από 2 έως 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου θα έχουν σήμερα τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος. Στην Ήπειρο η θερμοκρασία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Αναμένονται νεφώσεις και τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά θα πνέουν τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Κυρίως για την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στα Δωδεκάνησα, όπου τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

H πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή

Στα δυτικά και τα βόρεια αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο αναμένονται σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή: ΕΜΥ

By