Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Άστατος ο καιρός την Κυριακή

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση

kairos

Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Κυριακή, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και στα νότια καταιγίδες, ενώ σύμφωνα με την ΕΜΥ, στη Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές με βελτίωση από το μεσημέρι.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες πιθανόν καταιγίδες, ενώ από το απόγευμα προβλέπεται σταδιακή βελτίωση.Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί με την ίδια ένταση, ενώ η θερμοκρασία κυμαίνεται από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα επικρατήσουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη και το βράδυ θα σταματήσουν. Οι άνεμοι πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτ. Στερεά και τη Δυτ. Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές έως το απόγευμα. Οι άνεμοι αρχικά πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα νότια, από το απόγευμα και από τα βόρεια τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και έως το βράδυ θα περιοριστουν στην ανατολική Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι πνέουν στα νότια νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς και θα εξασθενήσουν. Στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι πνέουν νότιοι, νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα αλλά βαθμιαία από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 7 και γρήγορα 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

By