Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Άτυπη συμφωνία» μεταξύ εφορίας και πολιτών για τα ληξιπρόθεσμα χρέη

Την πρόταση αυτή καταθέτει ο γενικός γραμματέας Εσόδων σε περίπτωση αδυναμίας αποπληρωμής των χρεών

theoxaris620_301213

«Άτυπη συμφωνία» με την εφορία μπορούν να συνάπτουν όσοι φορολογούμενοι δεν μπορούν αντικειμενικά να αποπληρώσουν τις οφειλές τους, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης εξηγώντας την ανάρτησή του στο twitter, με την οποία καλούσε συνταξιούχο που δήλωνε αδυναμία να πληρώσει το φόρο του σε 12 δόσεις, να δίνει «άτυπα» όσα μπορεί.

«Στις περιπτώσεις που οι φορολογούμενοι δεν έχουν ούτε τα ουσιαστικά δεδομένα για να μπορέσουν να μπουν σε ρύθμιση, δηλαδή δεν μπορούν να αντέξουν το ποσό της δόσης, αλλά ούτε τα τυπικά δεδομένα, δηλαδή για κάποιο λόγο δεν μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση παρ`όλο που μπορούν να πληρώσουν τη δόση, τότε θα πρέπει να κάνουμε μια άτυπη συμφωνία, να δηλώσουν τι περίπου μπορούν να πληρώσουν -φυσικά κάποιο ποσό που να έχει κάποια αξία, με την έννοια να μειώνει την οφειλή τους» τονίζει ο κ. Θεοχάρης

Παράλληλα, ο ίδιος προσθέτει : «Σε αυτή την περίπτωση λαμβάνουμε υπόψη τη θετική πρόθεση του φορολογουμένου να μειώσει το χρέος του. Απλώς ζητάμε να ενημερώνει και την εφορία ώστε να είναι ενήμερη για το τι συμβαίνει και να δείχνει έτσι ότι έχει την πρόθεση να καταβάλει τις οφειλές του».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By