Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έβαλαν γυάλινο πάτωμα στον Πύργο του Άιφελ! (photos+video)

…τζάμι ο Άιφελ!

aiffel_6

Ότι η θέα από τον Πύργο του Άιφελ είναι ενυπωσιακή, δεν χωράει αμφιβολία. Ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα αξιοθέατα στο κόσμο, βρήκε τρόπο να προσελκύσει ακόμα περισσότερα φλας, αναμορφώνοντας το πάτωμα του πρώτου ορόφου.

Στο πλαίσιο της ανακαίνισης, που γίνεται εδώ και δύο χρόνια, ο πρώτος όροφος του Πύργου του Άιφελ, ο οποίος βρίσκεται σε ύψος 57 μέτρων από το έδαφος, απέκτησε γυάλινο πάτωμα (τέσσερα μικρά τμήματα) δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να απολαύσουν το Παρίσι, από μια άλλη οπτική γωνία.

eiffel_8

eiffel_11

aiffel_2

Οι υπεύθυνοι, του διάσημου γαλλικού αξιοθέατου, επέλεξαν τον πρώτο όροφο για αυτή την «ανακατασκευή» προκειμένου να δώσουν ξανά  «ζωή» στο «ξεχασμένο» σημείο του Πύργου, μιας και ήταν απο τα λιγότερα επισκέψιμα μέρη του Άιφελ, λόγω της κοντινής «υψομετρικά» απόστασης απο το έδαφος. Πράγματι τα κάταφεραν, αφού πλέον είναι το ειδανικό σημείο για φωτογραφίες και… παιχνίδι!

Εκτός, και αν έχετε υψοφοβία, όπου σ’αυτή την περίπτωση καλό θα ήταν να το αποφύγετε, για ευνόητους λόγους…

aiffel_3

aifel_1

France Eiffel Tower

Σημειώνεται ότι το δημοφιλές αξιοθέατο κατασκευάστηκε το 1889 από τον μηχανικό Γουστάβο Άιφελ και με ύψος 324 μέτρων, αποτελούσε το υψηλότερο κτήριο του κόσμου, μέχρι το 1930. Είναι από τα πιο δημοφηλή και αγαπημένα αξιοθέτα στον κόσμο, ενώ κάθε χρόνο, «φιλοξενεί» περίπου επτά εκατομμύρια επισκέπτες (από αυτούς μόλις το 15% είναι Γάλλοι πολίτες.).

eiffel_14

eiffel_10

eiffel_12aiffel_4

FRANCE-EIFFEL-TOWER

Video:

By